Info Actual

Info Actual > Politică > Alertă nouă în China! Risc epidemiologic într-un cartier din Wuhan
Politică

Alertă nouă în China! Risc epidemiologic într-un cartier din Wuhan

Alertă nouă în China! China a anunțat astăzi risc epidemiologic într-un cartier din Wuhan, după descoperirea unui caz de COVID-19, primul după mai bine de o lună în acest oraș în care a apărut pandemia, relatează AFP.

Este vorba despre un bărbat de 89 de ani, care locuiește într-un district situat în nord-vestul Wuhan – au anunțat autoritățile locale.

291Metropola de 11 milioane de locuitori, plasată la sfârşitul lui ianuarie timp de peste două luni în carantină a fost puternic afectată de virus care a dus la contaminarea în întreaga țară a 83 de mii de persoane și s-a soldat cu peste 4.600 de decese, potrivit cifrelor oficiale.

Wuhan nu a înregistrat noi contaminări din data de 3 aprilie, dar un nou caz a fost depistat astăzi în oraș – a anunțat Comisia Națională de Sănătate, iar nivelul de risc epidemiologic în acest cartier este acum scăzut până la mediu.

Wuhan este considerată o zonă cu risc scăzut de la ridicarea carantinei pe 8 aprilie și activitatea se reia aici progresiv. Liceenii din anii terminali au putut să revină săptămâna trecută la ore cu măști pe chip și respectând norme sanitare stricte, după 4 luni de vacanță forțată din cauza coronavirusului.

Alertă nouă în China, cresc cazurie depistate

Pe lângă cazul din Wuhan, China a raportat astăzi 13 noi cazuri de COVID-19 pe teritoriul său. Este pentru prima dată de la 1 mai, când țara anunță o creștere de două cifre a numărului de contaminări într-o zi.

In aceste condiții autoritățile chineze au ridicat și nivelul de risc al orașului Shulan din nord-est la ‘cel mai ridicat’, de la ‘mediu’ și au dispus izolarea a domiciliu și închiderea școlilor după apariția a 11 noi cazuri de coronavirus.