Actual

Alina Gorghiu luată la mișto de purtătorul de cuvânt al PSD pe motiv că la Ministerul Antreprenoriatului are un ministru fantomă

Alina Gorghiu luată la mișto de purtătorul de cuvânt al PSD pe motiv că la Ministerul Antreprenoriatului are un ministru fantomă

Nu este linişte în coaliţie, iar week-endul acesta a demonstrat acest lucru pe deplin. Atacuri de ambele părţi, unele destul de grave, făcute parcă su subrezească puterea de guvernare. S-au aruncat acuze legate de pensii, de câte cărţi a citit fiecare, care este mai şmecher decât celălalt. Nu s-a ţinut cont de absolut nimic.

Şt. Radu Oprea către Alina Gorghiu: „Cum să vorbeşti cu antreprenorii când la Ministerul Antreprenoriatului ai un ministru fantomă”

După ce vicepreşedinta PNL, Alina Gorghiu a declarat că liberalii trebuie să transmită antreprenorilor români şi cetăţenilor că sistemul de impozitare nu se schimbă şi nici cota unică nu devine progresivă, social democraţii au taxat imediat afirmaţia acesteia.

Prin vocea purtătorului de cuvânt al PSD, Ştefan Radu Oprea, social democraţii se întreabă cum pot face liberalii acest lucru dacă Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului au numit un ministru-fantomă.

„Citesc o ştire în care un lider marcant PNL spune că antreprenorii trebuie respectaţi. De acord cu această afirmaţie. Dar cum dovedeşti acest lucru, atunci când numeşti un ministru-fantomă la Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului? Intreb pentru nişte antreprenori…”, a scris Ştefan Radu Oprea, duminică pe Facebook.

Vicepreşedinta PNL Alina Gorghiu a precizat, duminică la conferinţa de alegeri a Ligii Aleşilor Locali Argeş de la Piteşti, că liberalii trebuie să transmită antreprenorilor români şi cetăţenilor că sistemul de impozitare nu se schimbă şi nici cota unică nu devine progresivă. Ea a adăugat că prezenţa PNL în Guvern este cea mai puternică garanţie că antreprenorii vor fi respectaţi, iar bugetul pentru investiţii stabilit de Cabinetul Ciucă este de 7% din PIB, cel mai mare din ultimii 30 de ani, fiind de 88 de miliarde lei.

Reacţia Alinei Gorghiu vine şi în contextul în care liderul PSD Marcel Ciolacu a afirmat, sâmbătă la Bacău, că soluţia ar fi renunţarea la cota unică şi impozitarea progresivă, însă înainte de toate trebuie digitalizată Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF).