Actual International

Altă moarte subită în Rusia. Un critic de artă a fost găsit mort după un presupus accident vascular cerebral

Altă moarte subită în Rusia. Un critic de artă a fost găsit mort după un presupus accident vascular cerebral
Infoactual

Criticul de artă rus Serghei Soloviov a fost găsit mort la vârsta de 51 de ani, după ce a suferit un presupus accident vascular cerebral, potrivit unor informații venite din Rusia miercuri, 2 noiembrie 2022.

Criticul de artă rus Serghei Soloviov a fost găsit mort după un presupus accident vascular cerebral la vârsta de 51 de ani

Serghei Soloviov, un istoric de artă rus și fost curator al festivalului First Avant-garde Factory, a fost găsit mort în urma unui presupus accident vascular cerebral la vârsta de 51 de ani.

Potrivit mk.ru, cadavrul lui Soloviov a fost descoperit în apartamentul său la două zile după deces. Acesta locuia singur.

El trebuia să participe la o petrecere la Muzeul Anatoli Zverevai (AZ), pentru a sărbători ziua de naștere a artistului rus Anatoli Zverev joi, 3 noiembrie, dar acum planurile s-au schimbat și s-a anunțat că va fi o seară în memoria istoricului de artă.

Foto: Facebook

Istoricul a fost numit „unul dintre cei mai ascuțiți critici de artă ai generației noastre, care nu s-a sfiit să scrie despre ceea ce alții tăceau.” Site-ul de știri rusesc a precizat că Serghei Solovyov s-a specializat nu numai în arta secolului XX, ci și în Renașterea italiană.

Ei l-au descris ca fiind întotdeauna îngrijit, bine îmbrăcat, bine bărbierit și având un zâmbet de Hollywood.

Foto: Facebook

Sub această imagine a postat Genrietta Peryan, care a scris pe Facebook:

„SERGEI SOLOVYOV, cercetător al Muzeului Anatoly Zverevai, editor al Proiectului de publicare, a murit în scurt timp.”

Surse apropiate lui Soloviov au declarat pentru media că acesta era extrem de sănătos și considera că „sportul făcea parte din viața sa de zi cu zi și mergea la sală o dată sau de două ori pe săptămână„. „Nu se știe ce a cauzat accidentul vascular cerebral,” a mai scris publicația.

O slujbă de înmormântare pentru Serghei Soloviov va avea loc pe 4 noiembrie, la ora 14.00, în Biserica Marii Înălțări de la Poarta Nikitski (strada Bolșaia Nikitskaia, 36).

Sâmbătă, 5 noiembrie a.c., la ora 11.30, el va fi înmormântat alături de bunica sa, aceasta fiind și ultima lui dorință.