Actual

Ambasadorul României în Liban. „Sunt 100 de persoane decedate, peste 4000 de răniți și sute de persoane dispărute”

Ambasadorul României în Liban. „Sunt 100 de persoane decedate, peste 4000 de răniți și sute de persoane dispărute”

Ambasadorul României în Liban. „Sunt 100 de persoane decedate, peste 4000 de răniți și sute de persoane dispărute”.

Explozia din 4 august din Liban are la bază ani de neglijență și lipsă de măsuri. Și asta, în pofida existenței în depozitul unde s-a produs deflagrația a mii de tone de produs chimic periculos, susțin surse apropiate anchetei preluate de agenția Reuters.

În acest moment, continuă eforturile pentru salvarea oamenilor blocați sub dărâmăturile provocate de explozia de marţi, soldată cu numeroși morți și mii de răniți.

„Ultimul bilanț pe care îl avem vorbește de peste 100 de persoane decedate, peste 4.000 de răniți și peste 100 de persoane dispărute, ce avem noi la ora actuală”, a declarat Victor Mircea, ambasadorul țării noastre în Liban, conform RADOR.

Victor Mircea a mai declarat că nivelul dezastrului e foarte mare și că există posibilitatea să mai fie victime.

„Nivelul dezastrului s-a văzut pe zi, după şocul zilei de ieri, e foarte mare. Deci, probabil, că sunt în continuare persoane care sunt prinse printre dărâmături. Este şi motivul pentru care există ţări care deja au decis trimiterea în Liban de echipe de căutare-salvare. Cu echipe de câini, persoane cu echipament specializat ş.a.m.d..”, a spus Mircea.

Ambasadorul României în Republica Libaneză | AMBASADA ROMÂNIEI în ...

Ambasadorul României în Liban a mai declarat pentru sursa citată că nu există informații despre români care să fie victime ale exploziei.

„Din fericire, nu avem nici un fel de astfel de informaţie. Suntem în legătură permanentă cu toate autorităţile de resort de aici, din Liban. Nu am primit nimic în sensul acesta.

Şi ceea ce este mai sigur este faptul că nu am primit nici un fel de solicitare din partea comunităţii de români în ceea ce priveşte asistenţă de specialitate legată de acest eveniment”, a spus Victor Mircea.