Actual International

Bilanțul anunțat de Erevan: 6 morți și 12 persoane dispărute după explozia artificiilor din piață. Atentat sau cauză naturală

Bilanțul anunțat de Erevan: 6 morți și 12 persoane dispărute după explozia artificiilor din piață. Atentat sau cauză naturală

În ultima zi de weekend, când mulți oameni își făceau cumpărăturile într-o populată piață din Erevan, a avut loc o explozie la un depozit plic cu artificii, după cum au declarat oficialii armeni.

Bilanțul anunțat de Erevan: 6 morți și 12 persoane dispărute după explozia artificiilor din piață. Atentat sau cauză naturală. Video

Duminică, 14 august, într-o piață aglomerată a Erevanului, a avut loc o explozie la un depozit de artificii, după cum au declarat oamenii legii din Armenia. În urma exploziei care a apărut ca din senin, s-au prăbuşit unele părţi ale clădirii, rănind astfel zeci de oameni.

Datele de ultimă oră relevă faptul că până acum, echipele de salvare au recuperat şase cadavre de pe locul unui depozit de artificii care a explodat în capitala armeană Erevan şi mai mult de doisprezece persoane rămân date dispărute, a anunţat, luni, Ministerul armean de Urgenţă, citat de Reuters.

Motivul nu este stabilit cu exactitate până la această oră. Din punct de vedere oficial, cauza exploziei nu a fost anunțată, deşi autorităţile au exclus din start actele teroriste. 

Înregistrările video şi fotografiile care circulă și acum pe reţelele sociale arată o coloană de fum negru ridicându-se spre cer. Într-un video se poate auzi cum mai multe detonări se succed, ca la un foc de artificii.

Un videoclip distribuit de Ministerul de Urgenţă al Armeniei a arătat o grămadă de moloz şi metal răsucit, care a rămas în urma exploziei. Premierul Nikol Pashinyan a vizitat locul incidentului împreună cu alţi oficiali, se arată în același comunicat al ministerului.

Privind filmările din momentul exploziei, devine evident că nu se poate vorbi despre un act terorist, pentru că mai întâi este un incendiu, se ridică fum şi apoi se produce o explozie”, a declarat ministrul Urgenţelor, Armen Pambukhchyan, potrivit agenţiei de ştiri Armenpress.

Foto: Daniel Bolshakov / AP / Profimedia/ video: twitter