Diverse

Amendă de 10.000 de euro pentru orice microbist care aduce asta pe stadioanele românești

Amendă de 10.000 de euro pentru orice microbist care aduce asta pe stadioanele românești

Incendiar puțin spus, ca să descriem cum a fost weekend-ul trecut pentru microbiștii care au fost prezenți pe stadioanele unde s-au derulat spectacole foarte urâte, ce au lăsat un gust amar multor iubitori de fotbal. Și tocmai pentru că evenimentele nu au fost de bun augur, un reprezentant al statului român a găsit și o pedeapsă pe măsură. Este vorba despre o amendă usturătoare de numai … 10.000 de euro.

Amendă de 10.000 de euro pentru orice microbist care aduce asta pe stadioanele românești

Bilanțul fotbalistic nu arată deloc bine. Pe stadioane s-a înregistrat haosul. La meciul Dinamo-Steaua, finalizat cu scorul 1-2, zeci de huligani din galeria Stelei i-au atacat cu bestialitate pe chiar pe oamenii legii, respectiv, jandarmii, iar la meciul U Craiova 1948-Rapid, scor 1-0, au fost rupte 60 de scaune în zona suporterilor rapidişti, după ce aici a ”plouat” și cu gaze lacrimogene.

Și parcă aceasta nu era de ajuns, în zona vestiarelor au fost incidente grave între mai mulţi suporteri ai oltenilor şi Cristi Săpunaru, căpitanul Rapidului, acesta din urmă apărat de mai mulţi coechipieri.

Cluburile, acuzate că încurajează acţiunile huliganilor

Imaginile de pe Arena Naţională era de-a dreptul halucinante, ca într-un adevărat război, unde jandarmii au fost atacaţi cu elemente contondente şi chiar cu gaze lacrimogene.

În intervenţii în direct la Digi 24, Prefectul Capitalei, Toni Greblă, şi Ministrul Sportului, Eduard Novak, îi consideră vinovaţi pe organizatori, iar Greblă merge până acolo încât acuză direct cluburile de acţiunile suporterilor.

„Materialele pirotehnice nu sunt introduse pe stadion înainte de meci. Este sunt băgate în stadion, ascunse undeva şi luate la nevoie, cu acordul, cu sprijinul cluburilor organizatoare ale meciurilor de fotbal. Cu o zi, două, trei înainte de meci. Federaţia Română de Fotbal ar trebui să ia cele mai dure măsuri împotriva cluburilor organizatoare care nu numai că permit acest lucru, ci uneori chiar încurajează”, a declarat prefectul Toni Greblă.

Ministrul Sportului cere creșterea substanțială a amenzilor

”Dacă acum avem amenzi de 3.000 de lei, cu siguranţă că trebuie nişte amenzi serioase, de 40-50.000 de lei şi o să se gândească mai bine aceste persoane ce să facă”, a declarat Novak, într-o intervenție telefonică, în direct, la Digi 24.

Filmările video click aici.

Foto: Captura Digi Sport