Info Actual > Politică > Amenințări în scandalul din Guvern. Dacian Cioloș: Ne-au subestimat și vor suporta consecințele!
Politică

Amenințări în scandalul din Guvern. Dacian Cioloș: Ne-au subestimat și vor suporta consecințele!

Dacian Cioloș

Amenințări în scandalul din Guvern. Bogdan Chirieac, analist politic, și-a spus părerea în contextul mesajul transmis de Dacian Cioloș în această dimineață.

“Sunt convins că USR-ul nu glumeşte”

“Eu cred că nu sunt numai ameninţări. Dincolo de textul acesta, care este pe lângă subiect – fiindcă, în opinia mea, nu PNDL-ul acesta este problema, programul Anghel Saligny, că doar banii ăia pot fi furaţi, dar pot fi furaţi de nişte indivizi, nu de toată lumea, nu tot programul este condamnat şi acolo ar fi trebui ca justiţia să îşi facă datoria – problema este alta aici, este controlul asupra justiţiei pe care a încercat să îl exercite USR. Din cauza asta a păţit-o Stelian Ion. De aici este şi reacţia foarte dură a USR-ului. Altminteri, sunt convins că USR-ul nu glumeşte. Am doar singură nelămurire: de ce mai stă în Guvern? De ce nu pleacă?

Este evident, în acest moment, că USR doreşte să rămână la putere alături de PNL şi UDMR, cu un alt prim-ministru. Eventual, dânşii să continue să ia România prizonieră, prin numirea unor procurori hashtag, reluarea războiului româno-român care ar da un boost de imagine USR-ului, că ştim cum a fost în vremea războiului şi ce se întâmpla… Este o strategie foarte bună a USR-ului, interesantă. Nu ştiu cine îi sfătuieşte, dar sunt specialişti de prima mână. Întrebarea este: dacă eşti foarte dedicat în această direcţie, de ce nu părăseşti Guvernul pur şi simplu?

Eu cred că acest dans al războiului va continua. Este corect şi ce face PSD-ul că nu se lasă pe post de ciomag mânuit de USR în capul lui Florin Cîțu. USR are nevoie să pună mâna pe justiţie pentru a da poporului, dacă nu pâine, circ şi pentru a evidenţia faptul că ei sunt cei care fac dreptate. Dăm de-o parte episoadele Dan Barna şi Clotilde Armand. Mai ales la Clotilde! Aveţi dovada, a văzut-o toată ţara: fraudă electorală pe care justiţia se face că o anchetează”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3.

Mesajul transmis de Dacian Cioloș

“Știu că PNL-ului nu îi vine să creadă că vom merge până la capăt. Ne-au subestimat și vor suporta consecințele, dacă ei cred că ne pot cumpăra cu niște funcții. Moțiunea USR PLUS există și merge mai departe. Este scrisă de noi și este o consecință a comportamentului profund iresponsabil al domnului Cîțu. PNL va trebui să își asume ceea ce a făcut Florin Cîțu și să înțeleagă că atunci când am zis că nu girăm hoții și bătaia de joc la adresa banului public am vorbit serios.

Textul moțiunii ajunge la toate partidele, inclusiv PNL, și către reprezentanții minorităților. Orice parlamentar care înțelege că Florin Cîțu a vrut să folosească 10 miliarde de euro din banii României pentru a-și cumpăra voturi în partid e liber să o semneze. E o chestiune de conștiință individuală și una de corectitudine politică. Și membrii PNL o pot semna, știm că există parlamentari ai acestui partid care sunt în profund dezacord cu modul imoral de a proceda al premierului Cîțu.

Orice interpretare cum că ar fi o moțiune comună a USR PLUS și AUR este răuvoitoare și nu ne intimidează. E doar retorică pentru a ne face să cedăm și nu o vom face. Această moțiune e inițiată de noi și e nevoie de mai multe semnături decât avem noi la dispoziție în Parlamentul României. Dacă acesta a fost calculul politic al PNL, aveți dovada că cei care au gândit asaltul asupra banilor și asupra justiției se înșală.

Nu ne intimidează nicio campanie de imagine sau de terfelire a noastră pe care susținătorii lui Florin Cîțu o pun în scenă în aceste momente. Lucrurile sunt simple. Actualul premier a băgat țara într-o criză politică pentru a câștiga puncte electorale interne. Noi vrem să terminăm rapid criza, românii ne-au votat să facem reforme, nu scandal. Prin plecarea lui Florin Cîțu, încheiem rapid criza declanșată de el”, a scris Dacian Cioloș pe Facebook.