Actual Lifestyle

Americanii sunt cu ochii pe curcanii grațiați de președinte. Pe cine a iertat de cuțit Biden și Trump. FOTO

Americanii sunt cu ochii pe curcanii grațiați de președinte. Pe cine a iertat de cuțit Biden și Trump. FOTO
Pinterest/Colaj

Există o tradiție potrivit căreia, în ajunul Zilei Recunoștinței, președintele american în exercițiu să grațieze cel puțin un curcan. Ziua Recunoștinței în America este a patra zi de joi din noiembrie.

Americanii sunt cu ochii pe curcanii grațiați de președinte. Pe cine a iertat de cuțit Biden și Trump. FOTO

Și anul acesta, președintele Joe Biden a făcut uz de prerogativele sale prezidenţiale pentru a graţia doi curcani din Carolina de Nord înainte de marea sărbătoare familială de Ziua Recunoştinţei, unde aceste păsări sunt în mod tradiţional gătite, scrie AFP.

„Aceasta este o pasăre frumoasă”, a exclamat preşedintele în timp ce curcanul „Chocolate”, având 21 de kilograme, era aşezat pe o masă.

Chip şi Chocolate sunt doi mari curcani mari, albi, care au primit numele după aroma preferată de îngheţată a lui Joe Biden, despre care președintele le-a povestit elevilor prezenţi la eveniment.

Despre tradiția întreruptă de pandemie, președintele american Biden a spus, în filmarea televizată: „În urmă cu doi ani, nici nu puteam sărbători Ziua Recunoştinţei cu mari reuniuni în familie. Acum putem face asta”, şi-a exprimat el, astfel, mulţumirea.

Curcanii care au scăpat de cuțit cu ajutorul președintelui Biden sunt: Chip, Chocolate, Peanut Butter și Jelly. În timp ce curcanii lui Trump sunt Corn (Porumb) și fratele lui, Știulete.

Anul trecut, preşedintele SUA, Joe Biden, a graţiat doi curcani, proveniţi din Indiana, pe nume Peanut Butter şi Jelly, de Ziua Recunoştinţei. Păsările au fost prezentate într-un scurt videoclip postat, la acea vreme, de Casa Albă pe Twitter.

Curcanii anului 2021. Foto: Twitter

În anul 2020 și președintele Trump a salvat doi curcani, unul prin grațiere, celălalt pentru că era rudă cu grațiatul. Corn, al cărui nume se traduce Porumb, a fost iertat de soarta obișnuită a curcanilor de Ziua Recunoștinței. Împreună cu el a scăpat și fratele său Cob (Știulete), chiar dacă nu a fost grațiat oficial.

Foto: Profimedia

Nu vor fi sacrificați, pentru a ajunge friptură la cuptor, ci își vor petrece restul vieții lor într-o fermă specială. O filmare simpatică a relatat și acest eveniment unic, anual.

Ce reprezintă Ziua Recunoștinței, semnificație și tradiție

Ziua Recunoștinței (engleză: Thanksgiving Day) este o sărbătoare anuală, în care se mulțumește (tradițional, lui Dumnezeu) pentru bogăția recoltei din acel an. Ea se sărbătorește în cea mai mare parte a Americii de Nord (Statele Unite și Canada). Este o sărbătoare a familiei.

În Statele Unite, majoritatea firmelor (în afară de magazinele mici) sunt închise joi și vineri în săptămâna cu Thanksgiving, pentru a permite angajaților să se reunească cu familia. Consumul de curcan în SUA la cina de Ziua Recunoștinței precedă proclamarea acestei sărbători de către președintele Lincoln în 1863.

George H.W. Bush a fost primul preşedinte care a graţiat oficial un curcan la Casa Albă, în 1989.

În Statele Unite se organizează parade de Ziua Recunoștinței, cu ocazia cărora defilează de obicei fanfare școlare și se prezintă diferite care alegorice. Mâncărurile tradiționale de Ziua Recunoștinței sunt: curcanul umplut (fript, afumat sau la cuptor), jambon, piure de cartofi, porumb copt și tradiționala plăcintă cu dovleac.

Cum se prepară. Majoritatea curcanilor de Ziua Recunoștinței sunt umpluți cu un amestec de pâine, se pun la cuptor sau sunt prăjiți. Sage este planta adăugată în mod tradițional în umplutură, care include, de asemenea, telina, morcovi si ceapa felii. La umplutură pot fi adăugate și alte ingrediente, cum ar fi castanele sau alte nuci, slănină, cârnați, afine, struguri sau mere. Curcanii prăjiți sunt din ce în ce mai populari datorită timpului lor de preparare, care este mult mai mic decât cel tradițional, la cuptor.