Actual

ANAF nu a reușit să vândă terenurile Elenei Udrea. Va fi organizată o a doua licitaţie cu preţuri mai mici

Elena Udrea

Terenurile fostului ministru Elena Udrea nu au prezentat interes pentru niciun investitor imobiliar sau persoană fizică. Astfel, preţul de aproximativ 800.000 de euro al celor şase terenuri ar urma să scadă la următoarea încercare cu 25%, la aproximativ 600.000 de euro, potrivit procedurii obişnuite a ANAF în astfel de situaţii.

ANAF nu a reușit să vândă terenurile Elenei Udrea. Va fi organizată o a doua licitaţie cu preţuri mai mici

Terenurile Elenei Udrea sunt situate în apropierea lacului Străuleşti, iar ANAF le vinde pentru a recupera prejudicii în dosarele penale în care a fost condamnat fostul politician.

Reducerea preţului nu înseamnă neapărat şi că preţul de vânzare va fi mai mic. În trecut, au fost situaţii în care ANAF a pornit de la un preţ redus şi a vândut la o valoare mai ridicată chiar decât preţul iniţial.

În noiembrie va avea loc şi licitaţia pentru cele două maşini

Printr-o licitaţie similară, programată în noiembrie, ANAF scoate la vânzare şi două autoturisme ale fostului ministru al Turismului, Elena Udrea. Este vorba despre un Mercedes cu o vechime de 17 ani și un Fiat 500 cu o vechime de peste zece ani. Chiar dacă mașinile nu sunt chiar noi ANAF vrea să încaseze 7.685 euro pentru Mercedes și 7.158 euro pentru Fiat.

După calculele ANAF, prejudiciul total de recuperat de către stat ar fi de peste 9 milioane lei.

Elena Udrea a dat în judecată ANAF şi DNA

După ce preşedintele ANAF, Lucian Heiuş a anunţat că instituţia sa a scos la vânzare bunurile fostului ministru, acum a venit rândul Elenei Udrea să facă următoarea mişcarea.

Aceasta vrea să oprească vânzarea bunurilor pe care ANAF i le-a confiscat în dosarul Gala Bute. Fostul ministru a contestat măsura executării silite și a dat în judecată toate instituțiile implicate în confiscarea averii sale.

Nu doar că stau abuziv în puşcărie de 6 luni, dar tot abuziv sunt pusă să plătesc 8 milioane de lei, contravaloarea promovării României la gala de box

Elena Udrea a reacționat imediat atunci pe Facebook legat de executarea bunurilor ei de către ANAF.

“Referitor la stirea privind vânzarea bunurilor ce imi apartin, pentru a acoperi “ prejudiciul” din Gala Bute, spun ce-am spus si ieri in fata Instantei: nu doar ca stau abuziv in puscarie de 6 luni, dar tot abuziv sunt pusa sa platesc 8 milioane de lei, contravaloarea promovarii României la gala de box cand a boxat Lucian Bute in 2011 la Bucuresti. Promovarea a avut loc, brandul turistic a fost promovat si a fost vazut de aproape 200 de milioane de spectatori si telespectatori in direct si in reluare, pe televiziuni naționale si internationale cum ar fi Eurosport, Euronews, CNN.