Diverse

Anchetă la baza militară NATO din Mihail Kogălniceanu. Un militar american a murit la 41 de ani

Anchetă la baza militară NATO din Mihail Kogălniceanu. Un militar american a murit la 41 de ani

Tragedie în baza NATO de la Mihail Kogălniceanu din Constanța, după ce un militar american a murit subit. Acestuia i s-a făcut rău la un antrenament și a trecut la cele veșnice. În acest moment, oamenii legii încearcă să afle care este cauza exactă a decesului.

Soldatul se afla internat la spital de câteva zile

Potrivit surselor Observator, se pare că militarul în vârstă de 41 de ani ar fi suferit un infarct în urma unui antrenament, dar cauza exactă nu o cunoaște nimeni în acest moment. Pe de altă parte, există și surse apropiate anchetei care spun că militarul american ar fi fost implicat într-o altercație cu alți colegi din Mihail Kogălniceanu și că ar fi fost băut.

Soldatul se afla internat la Terapie Intensivă de câteva zile, iar în acest moment se așteaptă ca acestuia să îi fie făcută autopsia. Militarul era un bărbat sănătos și activ, care în mod regulat își făcea toate analizele medicale.

În Germania se va face și o a doua autopsie

Ulterior, trupul va fi dus în Germania, unde se va face o a doua autopsie, iar în final trupul militarului va ajunge în Statele Unite, unde va fi înmormântat. Până în acest moment, nici reprezentanţii Bazei Militare Mihail Kogălniceanu şi nici cei ai Ambasadei SUA nu au dat nici o declarație privind cauzele morții bărbatului.

Orașul NATO de la malul mării

Pe data de 10 iunie a acestui an, Ministerul Apărării Naționale a atribuit contractul privind ”Servicii de proiectare și lucrări de execuție pentru un contract clasificat secret de serviciu pentru Realizare infrastructura Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu”. Valoarea totală a acestui contract se ridică la peste 1,7 miliarde de lei.

Contractul se va derula pe o perioadă de 20 de ani, iar în final în Constanța va exista un adevărat oraș, una dintre cele mai mari baze militare NATO din Europa. Potrivit Protv, primarul Constanței crede că în orașul pe care-l conduce vor exista facilități economice americane și vor fi atrase și investiții externe. În acest moment, la baza NATO de la Mihail Kogălniceanu se află aproximativ 3000 de militari.

Sursă foto: protv