Info Actual > Politică > Angela Merkel în vizită la Putin. Negocierile au început la Kremlin
Politică

Angela Merkel în vizită la Putin. Negocierile au început la Kremlin

Angela Merkel în vizită la Putin. Negocierile au început la Kremlin

Germania rămâne unul dintre principalii parteneri comerciali și economici ai Rusiei din Europa și din lume, a declarat vineri, la Kremlin, președintele Rusiei, Vladimir Putin, înaintea discuțiilor cu cancelarul german, Angela Merkel, relatează agenția TASS.

„Aș dori să menționez că Germania rămâne, pentru noi, unul dintre principalii parteneri, atât din Europa, cât și din lume în ansamblul ei. În special și datorită efoturilor depuse de dumneavoastră de-a lungul ultimilor 16 ani în calitate de cancelar federal. Într-un rating pe țări, Germania este, pentru noi, al doilea partener comercial și economic, după China. În pofida faptului că în anul 2020 am avut o scădere destul de serioasă, acum se înregistrează aproape o dublare a schimburilor comerciale în primele șase luni ale anului”, a spus Putin.

Liderul rus este convins că vizita cancelarului Germaniei, Angela Merkel, în Rusia va fi nu doar una de adio în funcția de cancelar, ci va fi plină de un conținut serios.

„În prezent se desfășoară ”Anul Germaniei în Rusia”, un an asociat dezvoltării economiei. Ne aflăm într-un permanent contact telefonic. Avem multe probleme ce trebuie discutate în format personal, așa că sunt convins că va fi nu doar o vizită de rămas bun, având în vedere decizia dumneavoastră de a nu mai candida în continuare la funcția de cancelar federal, dar va fi o vizită plină de un conținut serios, de natură economică”, a spus Putin adresându-se oaspetelui său.

Negocierile au început la Kremlin

Angela Merkel a confirmat, la rândul său, că este, într-adevăr, o vizită de rămas bun, dar și-a extrimat speranța că vizita se va derula într-o atmosferă de lucru.

„În pofida faptului că între noi există divergențe de opinii, cred că este bine că stăm de vorbă unul cu celălalt și intenționăm să menținem acest contact și pe viitor și să discutăm unul cu altul. După cum am spus deja, avem subiecte de discuții, de la relații bilaterale la multele probleme ale agendei internaționale: ultima conferință dedicată Libiei și, desigur, Afganistan”, a subliniat cancelarul.

Cancelarul a adăugat că intenționează să discute relațiile comerciale dintre Rusia și Germania, chestiuni legate de societatea civilă, organizații necomerciale.

Astăzi, 20 august, Putin și Merkel au început negocierile la Moscova. Întâlnirea are loc în Camera Verde a Marelui Palat din Kremlin. Înainte de discuții, cancelarul german a depus o coroană de flori la Mormântul soldatului necunoscut din grădina Alexandrovski.

La întâlnire într-un format restâns, participă, din Partea rusă, ministrul de Externe, Serghei Lavrov, și asistentul prezidențial, Iuri Ușakov și, din partea germană, reprezentantul oficial al guvernului, Steffen Seibert, și șeful Grupului pentru politica externă și de securitate al Administrației cancelarului federal, Uta Christina Beinhoff. După partea de protocol, negocierile au continuat cu ușile închise.