Actual

Anunț controversat. Călin Popescu Tăriceanu. „Nu vreau să transform funcția de Primar General într-o trambulină pentru o altă carieră”

Anunț controversat. Călin Popescu Tăriceanu. „Nu vreau să transform funcția de Primar General într-o trambulină pentru o altă carieră”

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat că intenționează să candideze la funcția de primar general al Capitalei. Anunțul pare că a luat prin surprindere multă lume. Tocmai de accea, președintele ALDE a venit cu câteva explicații. „În fond, cine să candideze dacă nu unul născut și crescut în București?”, a întrebat Călin Popescu Tăriceanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

„Am fost Prim-Ministru, am fost Președinte al Senatului”

„Cu puține zile în urmă am făcut un anunț care pare că a luat multă lume prin surprindere, și anume că voi candida la funcția de Primar al Municipiului București! Mie nu mi se pare că este o decizie nefirească și am primit propunerea colegilor mei ca una foarte normală.
În fond, cine să candideze dacă nu unul născut și crescut în București. Dacă nu unul care și-a început cariera profesională în acest oraș. Dacă nu unul care a reprezentat locuitorii lui în cadrul Parlamentului. Dacă nu unul care și-a crescut și își crește copiii în București?!
Intru într-o campanie dificilă cu seninătatea unuia care nu candidează pentru a transforma funcția de Primar General într-o trambulină pentru o altă carieră. Am fost Prim-Ministru, am fost Președinte al Senatului. Și nu vin la primărie pentru a-mi pune la butonieră încă o funcție. Eu nu vreau să mă duc mai departe, eu vreau să rămân aici, să dau înapoi ceva din multul pe care Orașul Nostru mi l-a dat, în timp, mie!
Vin la primărie ca să completez ceea ce am început cu mulți ani în urmă, ca tânăr inginer constructor, la Metrou sau la Pasajul Obor. Vin la primărie ca să finalizez șantierele deschise în urmă cu prea mulți ani. Vin la primărie pentru a construi o viziune pentru un oraș în care să ne facă plăcere să trăim”, a fost mesajul președintelui ALDE.