Social

Anunț important pentru bucureșteni de la primarul Nicușor Dan. E despre un sector care și-a făcut treaba

Anunț important pentru bucureșteni de la primarul Nicușor Dan. E despre un sector care și-a făcut treaba

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că aproximativ 7.000 de animale fără pedigree (câini cu deținător și pisici cu și fără deținător ) au fost sterilizate in mod gratuit prin programul ASPA (Autoritatea pentru Supravegherea și Protecția Animalelor București).

Anunț important pentru bucureșteni de la primarul Nicușor Dan. E despre un sector care și-a făcut treaba

În cadrul campaniei de informare a cetățenilor cu privire la microciparea și sterilizarea animalelor, Primaria Municipiului București, prin administratorul public Diana Punga, a angrenat atât instituții ale administrației locale (respectiv: Poliția Locală a Municipiului București, Poliția Locală Sector 2, Centrul Teritorial Veterinar Sector 2, ASPA, PROEDUS) cât si voluntari din partea unor organizații neguvernamentale.

Acțiunea de sterilizare a avut loc în perioada 08 noiembrie 2021 – 30 aprilie 2022, în cadrul a 12 cabinete veterinare partenere ale ASPA.

Primarul Nicușor Dan este foarte mulțumit de rezultatul sterilizării

Chiar dacă sunt multe probleme de rezolvat în București, primarul general este mulțumit că proiectul cu animalele a reușit.

Pentru rezultatele obținute în cadrul acestei campanii, aferent perioadei precizate (noiembrie 2021-aprilie 2022), Nicusor Dan și-a exprimat în mod mulțumitor punctul de vedere: „Mulțumesc bucureștenilor care au înțeles importanța sterilizării animalelor de companie și au răspuns apelului nostru. Asigur toți locuitorii orașului că vom avea în continuare astfel de campanii, pentru un București civilizat și prietenos cu animalele.”

Conform informațiilor publicate pe aspa.ro, câinii cu deținător fără pedigree si pisicile cu și fără deținător, fără pedigree pot fi sterilizați gratuit numai în baza unei programări telefonice în prealabil, iar în funcție de locurile disponibile, procedura se va aplica în cel mai apropiat cabinet veterinar partener al ASPA. De asemenea, campania se adresează numai celor care au domiciliul sau reședința in capitală, iar limita admisă este de 5 animale (câini si/ sau pisici).

Important este de reținut că Autoritatea pentru Supravegherea si Protecția Animalelor dispune si de 3 centre de adopții (ASPA Pallady, ASPA Bragadiru si ASPA Mihailesti), iar pentru cei interesați procedura de rezervare, adopție si revendicare a câinilor din centrele ASPA poate fi consultată, de asemenea, pe aspa.ro.