Actual

Nicușor Dan spune că a schimbat directorul Teatrului Nottara ca să susțină un tânăr regizor premiat. Lumea artistică fierbe

Nicușor Dan spune că a schimbat directorul Teatrului Nottara ca să susțină un tânăr regizor premiat. Lumea artistică fierbe
Foto: Alexandru Mâzgăreanu/Facebook

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan a anunţat că Teatrul Nottara are, începând de luni, un nou manager, regizorul Alexandru Dumitru Mâzgăreanu, care la doar 35 de ani a regizat peste 30 de piese de teatru şi a câştigat mai multe distincţii interne şi internaţionale.

Nicușor Dan spune că a schimbat directorul Teatrului Nottara ca să susțină un tânăr regizor premiat. Lumea artistică fierbe

Dispoziţia de numire este una temporară, spune Dan, precizând că „tinerii de valoare trebuie susţinuţi şi în speranţa animării cu un suflu nou a unuia dintre cele mai prestigioase teatre bucureştene şi naţionale”. Lumea artistică fierbe din cauza evaluărilor managerilor de teatre din București de către o comisie din care fac parte oameni fără pregătire în domeniu, dar și din cauza unor afirmații considerate neadevărate.

Primarul a anunțat schimbarea de la Nottara pe Facebook

Anterior, Teatrul Nottara a fost condus de Marinela Țepus, instalată în funcție din 2011, după plecarea actorului Mircea Diaconu. Evaluată acum de comisia primarului, managerul nu a corespuns.

„De azi, Teatrul Nottara are un nou manager. E vorba despre Alexandru Dumitru Mâzgăreanu, un tânăr regizor din cadrul teatrului, care la doar 35 de ani a regizat peste 30 de piese de teatru şi a câştigat mai multe distincţii interne şi internaţionale. Domnul Mâzgăreanu a luat premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internaţional de Teatru Fest(IN) pe Bulevard 2018 şi a fost nominalizat de două ori la premiile UNITER. A regizat piese de teatru aparţinând lui Shakespeare, Molière, Gogol, Caragiale, Mihail Sebastian”, a scris Nicuşor Dan, luni pe Facebook.

Edilul spune că noul manager Alexandru Dumitru Mâzgăreanu (foto) a obținut premiul pentru cel mai bun regizor la Festivalul Internațional de Teatru Fest(IN) pe Bulevard 2018 și a fost nominalizat de două ori la premiile UNITER.

„A regizat piese de teatru aparținând lui Shakespeare, Molière, Gogol, Caragiale, Mihail Sebastian. Am semnat dispoziția de numire temporară având convingerea că tinerii de valoare trebuie susținuți și în speranța animării cu un suflu nou a unuia dintre cele mai prestigioase teatre bucureștene și naționale. Îi doresc succes noului director, iar bucureștenilor le adresez invitația de a merge în continuare la teatru”, explică Nicușor Dan.

Multe dintre comentariile bucureștenilor nu au fost însă cele așteptate de primar, oamenii fiind interesați de asfaltări, amenajarea parcurilor, ajutorul pentru persoanele cu dizabilități, apa caldă etc.

Fostul director al Teatrului Nottara se judecă cu Primăria Capitalei

Evaluarea managerilor instituțiilor de cultură din subordinea Primăriei Capitalei a generat un scandal fără precedent, o bună parte din cei evaluați acuzând nereguli și contestând rezultatul.

Pe 21 martie, primarul general a anunțat că a trimis Corpul de control la Teatrul Nottara, în urma acuzațiilor de nereguli din partea a 15 angajați ai instituției.

După ce, în luna februarie a dezvăluit că ar fi victima unei răfuieli politice, la începutul lunii martie, Marinela Țepuș, directoarea de la Nottara, a revenit public cu o serie de precizări. Ba chiar, nemulțumită de cum a fost făcută evaluarea a anunțat că este dispusă să meargă să își găsească dreptatea în instanță.

Marius Manole l-a criticat primul pe Nicușor Dan pentru acțiunile legate de teatre

Scandalul a început când primarul Nicușor Dan a tăiat finanțarea teatrului Metropolis și a adus niște acuzații managerului George Ivașcu, considerate mincinoase de către acesta dar și de către mulți actori.

Vestea că Nicușor Dan a tăiat finanțarea teatrului Metropolis l-a făcut pe Marius Manole, actor al Teatrului Național, să răbufnească. Mai ales că primarul Capitalei s-a angajat că va susține cultura. Astfel, cunoscutul actor a scris un mesaj teribil de dur pe pagina sa de Facebook prin care critica decizia pe care a luat-o Nicușor Dan. El îi ceartă și pe cei mai apropiați oameni ai edilului.

„Să vă fie rușine, Diana Punga, Liliana Maria Toderiuc-Fedorca. E penibil că am ajuns ca două parvenite să controleaze cultura în București. O profesoară de matematică membră PNL, fostă membră ALDE și doamna Punga, fostă șefă de campanie a lui Nicușor Dan, fără niciun fel de expertiză în domeniul culturii. Ăsta e managementul „performant” promis de Nicușor Dan.

Nicușor, mă sunai în ziua votării… erai disperat că Firea era peste tine… Te-am votat, i-am implorat și pe alții să o facă și acum mi-e rușine. Am greeeeeeeeeșit! Data viitoare să le suni pe doamna Punga și pe doamna Fedorca să te ajute să devii primar. Nu ți-e rușine?”, a scris Marius Manole pe pagina sa de Facebook.