Actual Diverse

Anunț îngrijorător de la Papa Francisc. ”Al Treilea Război Mondial a fost declarat”. Cine i-a spus Suveranului Pontif

Anunț îngrijorător de la Papa Francisc. ”Al Treilea Război Mondial a fost declarat”. Cine i-a spus Suveranului Pontif

Papa Francisc este de părere că, în aceste momente, chiar dacă nu există o recunoaștere oficială, omenirea se confruntă cu cel de-al treilea război mondial.

Anunț îngrijorător de la Papa Francisc. ”Al Treilea Război Mondial a fost declarat”. Cine i-a spus Suveranului Pontif

Papa Francisc a purtat o discuție, în aceste zile, cu 10 reprezentanți ai unor reviste culturale europene, ce aparțin Societății lui Isus, conform La Stampa și EFE, citate de Agerpres. Papa Francisc consideră că, în aceste momente, omenirea trăiește „al treilea război mondial.

„În urmă cu câţiva ani, mi-a trecut prin cap să spun că trăim un al treilea război mondial în bucăţi. Acum, pentru mine, al treilea război mondial a fost declarat. Iar acest lucru ar trebui să ne dea de gândit. Ce se întâmplă cu omenirea care a avut trei războaie mondiale într-un secol?”a spus Suveranul Pontif, potrivit unei transcrieri a conversației publicate, marţi, în ziarul La Stampa, preluat de EFE.

Scufița Roșie nu era bună și lupul nu era rău

Papa de la Roma a afirmat, printre altele, că lumea s-a schimbat. Domnia sa a vorbit despre conflictul Rusiei împotriva Ucrainei, făcând referire și la modalitatea prin care oamenii pot aduce contribuții la obținerea păcii: „trebuie să ne îndepărtăm de tiparul obişnuit conform căruia Scufiţa Roşie era bună şi lupul era rău. Se conturează ceva global, cu elemente foarte interconectate”.

În același context, Papa Francisc a făcut referire și la o discuție pe care a purtat-o cu un șef de stat, înainte ca războiul să se declanșeze, exprimând o îngrijorare „ cu privire la modul în care se mişcă NATO”.

„Cu două luni înainte de conflict, un şef de stat mi-a spus că Alianţa Atlantică riscă să dezlănţuie ceea ce s-a întâmplat”a spus Papa, citat de La Stampa.

„L-am întrebat de ce şi mi-a răspuns: „Ei latră la porţile Rusiei. Iar ei nu înţeleg că ruşii sunt imperiali şi nu permit niciunei puteri străine să se apropie de ei” şi a concluzionat spunând că „situaţia ar putea duce la război. Acest şef de stat a ştiut să citească semnele a ceea ce se întâmpla’”a mai povestit Francisc.

Miza: interes în testarea și vânzarea de arme

Oamenii s-au focusat pe ceva anume și nu pe ceea ce este în mod real:

Focosul atenției este mutat este pe brutalitatea şi ferocitatea cu care acest război este purtat de trupe, de obicei mercenare, folosite de ruşi, care preferă să trimită ceceni, sirieni şi mercenari” şi că „acest lucru este monstruos”. Dar, a adăugat el, „fără a vedea şi toată drama din spatele acestui război, care poate că a fost într-un fel provocat sau nu a fost împiedicat. Şi sesizez un interes în testarea şi vânzarea de arme. Este foarte trist, dar până la urmă, asta este miza”.

Foto: arhiva