Economic

Anunț pentru sute de mii de români! Ce se întâmplă cu facturile Hidroelectrica pentru luna septembrie 2022

Facturile la energie electrică de la Hidroelectrica
sursa foto: playtech.ro

Este informația momentului pentru aproximativ 500.000 de români, după ce recent s-a aflat ce se întâmplă cu facturile de electricitate de la Hidroelectrica pentru septembrie 2022. Conform ultimelor detalii, acestea urmează să ajungă la consumatori în perioada imediat următoare, conform datelor transmise de reprezentanții companiei pentru Antena 3.ro.

Astfel, conform multor români, ultima factură Hidroelectrica la energie electrică este cea din luna august 2022. Acest lucru este valabil pentru majoritatea românilor care sunt abonați la această companie, numărul lor situându-se la sute de mii de persoane.

Vin facturile Hidroelectrica din septembrie 2022

Reprezentanții companiei au anunțat, după problemele survenite în sistemul de plăți, că în luna aprilie vor fi emise facturile la energie electrică pentru luna septembrie 2022, mai exact în 10 aprilie, practic după șapte luni de zile de când a fost înregistrat consumul. Totuși, aceștia promit că în curând sistemul va fi maturizat complet și cere clienților să fie înțelegători.

„Hidroelectrica va emite facturile aferente lunii septembrie 2022 începând de săptămâna viitoare, luni, 10 aprilie. Momentan compania lucrează împreună cu dezvoltatorii de soft pentru actualizarea soldurilor clienților, astfel încât să fie evitată transmiterea de documente cu valori sau situații neconforme.

Menționăm că astfel de erori sunt inerente până la maturizarea completă a sistemului şi apelăm la înţelegere din partea clienților noştri şi îi încurajăm să ne semnaleze eventualele neconformități constatate pentru a le putea remedia. Pentru sesizări legate de sold, compania a înfiinţat special adresa de mail sold@hidroelectrica.ro”, a transmis Bogdan Buciu, de la biroul de presă al Hidroelectrica, pentru antena3.ro.

În prezent, după ce foarte mulți români au ales să apeleze la compania Hidroelectrica pentru livrarea de energie electrică, datorită prețurilor mai reduse din ultimele luni, are în prezent peste 500.000 de clienţi la nivel național.

Plata facturilor se poate eșalona pe șase luni

Mai mult, Hidroelectrica a anunțat la începutul anului 2023 că restanțierii pot opta pentru eșalonarea sumelor privind facturile la energie electrică pe o perioadă de șase luni, asta după ce ANRE a schimbat procedura în astfel de cazuri, în momentul în care românii s-au plâns că nu își ma pot permite să achite factura complet, mai ales dacă aceasta este pe mai multe luni, cum se mai întâmplă în cazul Hidroelectrica.

Astfel, conform contractului, facturile Hidroelectrica pot fi plătite într-un interval destul de larg, de 45 de zile în cazul clienților casnici, respectiv de 30 de zile în cazul consumatorilor non-casnici, perioade pentru care nu sunt percepute penalități.

Totuși, trebuie precizat că eșalonarea se solicită online, prin completarea unui formular tip, sau direct la sediile sucursalelor. Hidroelectrica ocupă a treia poziție în topul furnizorilor de energie electrică din țara noastră.