Diverse

Anunț șocant. Torpilele nucleare „tsunami” ale lui Vladimir Putin ar putea „scufunda Marea Britanie”

Anunț șocant. Torpilele nucleare „tsunami” ale lui Vladimir Putin ar putea „scufunda Marea Britanie”

Torpilele nucleare „tsunami” ale lui Vladimir Putin ar putea „scufunda Marea Britanie în adâncurile mării”, susține un raport. Un om din interiorul Kremlinului a dezvăluit că Rusia și-a încărcat primul lot de torpile nucleare Poseidon pe submarinul său Belgorod.

O sursă din domeniul apărării a declarat pentru agenția de presă de stat TASS: „Primele încărcături de muniție Poseidon au fost fabricate, iar submarinul Belgorod le va primi în viitorul apropiat”.

Arma este alimentată nuclear, ceea ce îi permite să călătorească mii de kilometri până la o țintă.

S-a afirmat că torpila ar putea fi folosită împotriva coastelor sudice ale Ucrainei sau a navelor de război occidentale.

The Mirror a relatat că cel puțin 30 de așa-numite „super torpile” sunt furnizate către Belgorod.

O torpilă are 21 de metri lungime și doi metri lățime, se crede că poate atinge viteze subacvatice de 130 de kilometri pe oră și se spune, de către Moscova, că este „de neoprit”.

O sursă rusă a declarat, de asemenea, pentru Mirror: „Prima muniție Poseidon a fost fabricată, iar submarinul Belgorod o va primi în viitorul apropiat”.

Se spune că nava ar putea găzdui cel puțin șase torpile Poseidon în același timp.

Lăudăroșenia cu privire la faptul că este capabil să „scufunde Marea Britanie în adâncurile mării” a fost făcută de un prezentator TV pro-Putin din Moscova.

Președintele rus a dezvăluit așa-numitul Proiect Poseidon în 2018. El s-a lăudat: „Sunt foarte puțin zgomotoase, au o manevrabilitate ridicată și sunt practic indestructibile pentru inamic. Nu există nicio armă care să le poată contracara în lumea de astăzi.”

Cu toate acestea, ultimul anunț vine după ce Marea Britanie a semnat un acord privind tancurile cu Ucraina.

Prim-ministrul Rishi Sunak a dezvăluit recent că Marea Britanie va trimite tancuri Challenger 2 în Ucraina, în încercarea de a ajuta fostul stat sovietic în contextul invaziei actuale a Rusiei.

Aproximativ 30 de autopropulsate AS90 sunt așteptate să ajungă în fostul stat sovietic la scurt timp după aceea.

Marea Britanie va începe să antreneze trupele ucrainene pentru a utiliza tancurile și tunurile în zilele următoare.

Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat: „Aceste tancuri ard și vor arde la fel ca și restul”.

El a sugerat, de asemenea, că livrările sunt o încercare de a prelungi conflictul.