Info Actual

Info Actual > Politică > Anunțul a fost făcut. Încă o țară se va lupta cu pandemia. Va deveni focarul infecţiilor
Politică

Anunțul a fost făcut. Încă o țară se va lupta cu pandemia. Va deveni focarul infecţiilor

Anunțul a fost făcut. Încă o țară se va lupta împotrica COVID-19. Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat marţi o ”accelerare foarte puternică” a epidemiei noului coronavirus în Statele Unite.

Margaret Harris, purtătoarea de cuvânt a OMS, a menționat că ”asistăm la o accelerare foarte puternică a numărului cazurilor în America. Cred, deci, că au potenţialul”.

Bilanţul victimelor pandemiei la nivel mondial  ar urma ”să crească considerabil”, pe măsura semnnalării unor noi cazuri, a apreciat Margaret Harris, potrivit Agerpres.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii avertizează că 85% dintre noile contaminări înregistrate în ultima zi se concentrează în Europa şi SUA.

„Din total, 40% au fost înregistrate în Statele Unite”, a menţionat Margaret Harris. „SUA au o foarte mare epidemie şi o epidemie care creşte în intensitate”, a mai adăugat purtătoarea de cuvânt a OMS.

Așadar, pandemia de coronavirus se accelerează la nivel global. OMS se aşteaptă la o creştere substanţială a numărului de contaminări şi de decese faţă de cifrele actuale.