Actual Diverse

Piedone face cerere de amnistiere către președintele Camerei Deputaților Ciolacu Marcel și către prim-ministrul Ciucă Nicolae

Piedone face cerere de amnistiere către președintele Camerei Deputaților Ciolacu Marcel și către prim-ministrul Ciucă Nicolae
Infoactual/arhiva

„Nu vreau grațiere, vreau dreptate”. Așa își începe Cristian Popescu Piedone cea mai recentă scrisoare deschisă, lansată sâmbătă în spatiul online. Cui adresează scrisoarea, care reprezintă o descărcare sufletească, având și date juridice punctate, cunoscutul Piedone, vedem în cele ce urmează.

Piedone face cerere de amnistiere către președintele Camerei Deputaților Ciolacu Marcel și către prim-ministrul Ciucă Nicolae

O dezvăluire de suflet a fost făcută public, în mediul online. Este vorba despre o scrisoare adresată fiului Vlad Popescu Piedone, de către tatăl, cunoscutul Piedone Cristian Popescu.

Textul se adresează fiului dar și nouă, tuturor, în egală măsură. Și aceasta deorece în informațiile relatate, despre care mulți dintre noi, nici nu știam, apar și date semnificative cu referire la cazul pentru care fostul edil este acum dincolo de gratii.

„Nu vreau grațiere, vreau dreptate”, spune Piedone chiar în primele rânduri așternute pe pagina proprie de socializare, Facebook.

Despre ce este vorba mai exact. Se pare că fiul, Vlad Popescu Piedone, este cel care a avut inițiativa de a face demersuri pentru grațierea lui Piedone tatăl, dar fără să îl consulte pe acesta în prealabil.

Iată ce mărturisește Cristian Piedone în scrisoarea sa:

„Apreciez eforturile tale și demersurile pe care le-ai făcut (fără să mă consulți), privind grațierea mea, motiv pentru care îți mulțumesc, băiatul meu! Însă, eu sunt nevinovat și vreau să te anunț că nu îmi doresc grațierea mea! Refuz efectiv, pentru că SUNT NEVINOVAT, la fel ca cei 3290 de primari ai României (103 de municipii, 6 de sectoare, 320 de orașe și 2861 de comune), care au semnat, la fel ca mine, în baza legii pe care au respectat-o”.

„Oricum, președintele Klaus Werner Iohanis nu o va face, mai ales că în urma declarației a trebuit să moară oameni, să-și pună guvernul zero. Referitor la emiterea acordului de funcționare privind securitatea la incendiu, autorizațiile se emiteau fară aviz la incendiu, acestea fiind în sarcina agentului econimic, prin faptul că se dădea o declarație pe propria răspundere, urmând să depună la I.S.U. cererea de autorizație P.S.I., în funcție de spațiul/număr de locuri. Astfel, în aceste condiții era eliberată autorizația, sau după caz, negația, din partea I.S.U”.

Foto: Piedone și fiul/Arhiva Infoactual

Te anunț că nu renunț! Voi continua lupta pentru dreptate!” spune Piedone, demonstrând astfel că familia și cei dragi sunt un motiv esențial pentru ca el să își dorească libertatea, în primul rând.

„Mai departe, normal ar fi dacă justiția oarbă și-ar da jos vălul de pe ochi și ar vedea în realitatea neindusă, sau dorind să dea exemple (trofee), să arate cât de bine funcționează ea. Judecătorii sunt inamovibili, Dumnezeii pe pământ. Ei nu răspund, chiar dacă în unele cazuri sacrifică oameni și destine, dovedindu-se ulterior nevinovăția lor.

Așa că voi face adevăratul demers pentru îndreptarea situație de fapt, chiar dacă sunt sigur că șansele sunt de 1%, sunt dator să o fac pentru adevărații judecători ai noștri, după judecătorul suprem al tuturor, Dumnezeu. Sunt oameni care judecă cu adevărat și au înțeles cum merge justiția în România.

Pe mine m-au mai judecat o dată. Îți aduci aminte atunci când am candidat la Primăria Sectorului 5, deși eram condamnat la 8 ani și 6 luni de închisoare? Votul lor a fost judecata mea, votându-mă cu o majoritate covârșiroate, motiv pentru care le mulțumesc încă o dată pentru judecata lor dreaptă, pentru ei și pentru voi familia mea”

Piedone continuă lupta pentru că adevărul va ieși odată și odată la suprafață, cu sau fără voința lor,” spune chiar el. Și o întrebare retorică: „Cum, ce democrație mai e în România? Este, dar doar acolo unde vor ei, unde au interese, sau pur și simplu comenzi. În cazul meu cine poate să spună că la Primăria Sectorului 1 s-a furat la vot și a ieșit franțuzoaica gestionară a unui buget de aproximativ 1 miliard de euro? Pai nu a ieșit și Piedone la Sectorul 5 (cel mai sărac buget), condamnat la 8 ani și 6 luni, deci e democrație – Înainte tovarăși e minunat în România”.

Confirmarea amnistierii nu doar pentru el, ci și pentru…

Voi face câte o cerere de aminsitiere către președintele Camerei Deputaților CIOLACU Marcel și către prim-ministrul României CIUCĂ Nicolae pentru cei 3290 de primari ai României, care se fac la fel de vinovați „ca și mine” de abuz în serviciu și care au semnat până în noiembrie 2015, la fel ca și mine. Inclusiv primarul Sibiului de la acea vreme KLAUS WERNER IOHANIS.

Dacă se va da curs sau nu, ei vor ști, dar îi anunț că vor veni alegerile în 2024 și cum se tot bate apa „fără penalii în funcții publice” – vor avea 3290 de primari în funcții publice, la fel ca și mine, singurul primar condamnat pentru că am semnat.

Mai mult, se semnează la fel, fără să se modifice legea privind securitatea la incendii, fiind doar un ordin intern care obligă agentul economic să pună la intrarea în locații „acest local funcționează fără autoriszație ISU, intrarea se face pe propria răspundere”.

Însă, câteva consilii locale au reglemeantat, prin hotărâri de consiliiu, după anul 2015, obligativitatea obținerii autorizației P.S.I., știind totuși că o hotărâre de consiliu nu bate o lege organică, care nu a fost modificată”.

Precizarea juridică a fostului edil: „În cazul meu, acordul de funcționare din clubul Colectiv, s-a făcut pe declarația pe propria răspundere a agentului economic, acesta solicitând „bar-vânzare băuturi alcoolice, 80 de locuri masă”. Cei care au intrat peste limita autorizată au făcut-o pe propria răspundere și nu așa cum au reglementat ulterior, că i-am băgat eu ca primar al Sectorului 4 București. Însă, cum se zice în popor, „bine, bine, Domnul știe cel mai bine, ce va fi, va fi, facă-se voia Domnului”.

Concluzia proprie a lui Piedone și finalul scrisorii postate în spațiul online. „Eu rămân vertical cu capul sus, nerușinat, pentru că sunt NEVINOVAT și voi știți asta, așa cum am declarat și în ziua încarcerării, 12.05.2022, mai bine slugă afară decât în genunchi în țara ta! Sus capul române, trebuie să încercați să aveți curaj pentru dreptatea voastră!”

Scrisoarea dată este semnată ca întodeauna: „Piedone, nevinovat”. Iar reacțiile admiratorilor, cunoscuților și necunoscuților nu au întârziat să apară și au fost postate deja tot în mediul online, majoritatea fiind de susținere și apreciere pentru off-ul revărsat în scrisul electronic.