Info Actual > Social > Anunțul lui Valeriu Gheorghiţă: „Va creşte numărul de copii internaţi în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă”
Social

Anunțul lui Valeriu Gheorghiţă: „Va creşte numărul de copii internaţi în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă”

Anunțul lui Valeriu Gheorghiţă: „Va creşte numărul de copii internaţi în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă”

Anunțul lui Valeriu Gheorghiţă este înspăimântător. Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiţă, a tras din nou un semnal de alarmă. Potrivit acestuia, se remarcă o creştere a ratei de vaccinare în rândul minorilor.

Medicul Valeriul Gheorghiță a afirmat că că numărul de infectări şi de internări în rândul copiilor va creşte în perioada imediat următoare.

200.000 de copii şi adolescenţi între 12 şi 19 ani care au primit cel puţin o doză de vaccin

„Avem aproximativ 200.000 de copii şi adolescenţi între 12 şi 19 ani care au primit cel puţin o doză de vaccin. Raportat la numărul de copii eligibili, vorbim de aproape 15%, procent de acoperire vaccinală cu cel puţin o doză.

M-am uitat pe ultimele 30 de zile la persoanele vaccinate cu prima doză de Pfizer. Sunt vaccinaţi 69.000 de oameni cu prima doză în ultimele 30 de zile, aproape 25% dintre aceştia sunt copii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 19 ani, 55% din acest grup de 12-19 ani fiind copii între 12 şi 15 ani. Deci am observat o creştere progresivă a tinerilor şi a copiilor care se vaccinează în această perioadă, chiar comparativ cu adulţii care au ales să se vaccineze cu Pfizer”, a declarat Valeriu Gheorghiţă, luni seară, la Digi 24.

Valeriu Gheorghiță: „Tinerii cu boli cronice – obezitate, diabet, boli renale şi alte tipuri de afecţiuni – să se imunizeze”

Coordonatorul  campaniei naționale de vaccinare a arătat că este „clar insuficient” procentul de vaccinare în rândul copiilor, el arătând că în alte ţări din vestul Europei peste jumătate dintre copiii între 12 şi 17 ani au primit cel puţin o doză de vaccin. Medicul a precizat că există “recomandarea foarte clară” ca tinerii cu boli cronice – obezitate, diabet, boli renale şi alte tipuri de afecţiuni – să se imunizeze prin vaccin. „Este evident că în perioada următoare numărul de cazuri în rândul copiilor va creşte, numărul de cazuri de COVID-19.

Mai mult, „va creşte numărul de copii internaţi în spitale, inclusiv în Terapie Intensivă, este o realitate pe care o vedem în toate ţările în care au început activităţile de învăţământ cu prezenţă fizică, inclusiv în Statele Unite”, a precizat medicul. Specialistul a precizat cât de importantă  este vaccinarea în rândul adulților, dar a insistat şi asupra importanţei respectării regulilor de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2.