Lifestyle

Anunțul momentului cu privire la Moderna. Cercetătorii au dat verdictul despre a treia doză

Anunțul momentului cu privire la Moderna. Cercetătorii au dat verdictul despre a treia doză

Anunțul momentului cu privire la Moderna. Cercetătorii au dat verdictul despre a treia doză

Specialiștii de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente au dat verdictul despre cea de-a treia doză. De ce și ce persoane nu trebuie să mai facă încă o doză de vaccin împotriva noului virus.

Moderna Inc (MRNA.O) nu a îndeplinit toate criteriile agenției pentru a sprijini utilizarea dozelor de rapel ale vaccinului său COVID-19, este ultima declarație făcută de Oamenii de știință de la Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente. Se pare că decizia a fost luată datorită eficacității din primele două doze de vaccin.

Mai trebuie făcută a treia doză de vaccin de la Moderna?

Oamenii de știință de la Administraţia pentru Medicamente şi Alimente (FDA) din Statele Unite au decis că a treia doză cu vaccinul Moderna împotriva COVID-19 nu mai trebuie făcut la persoanele care au primit primele doze care au încă o eficacitate puternică.

experții au declarat că datele de până acum pentru vaccinul Moderna au arătat că un rapel crește anticorpii de protecție, însă diferența nivelurilor de anticorpi înainte și după a treia doză nu a fost suficient de mare, în special la cei ale căror niveluri au rămas ridicate.

Actele au fost publicate înaintea unei reuniuni a experților externi ai FDA. În mod obișnuit, FDA urmează sfatul experților săi, dar nu este obligat să o facă.

Consilierii Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din America se vor întâlni săptămâna viitoare pentru a discuta recomandări specifice cu privire la cine poate primi a treia doză Moderna, dacă FDA o autorizează.

Compania Moderna a solicitat autorizație pentru a treia doză

Moderna a solicitat aprobarea unei doze de rapel de 50 micrograme care ar reprezenta jumătate din primele două doze administrate la o distanță de aproximativ patru săptămâni.

Un raport de luna trecută susținea că FDA înclina spre autorizarea rapelului Moderna de 50 micrograme.

Moderna dorește să se aprobe a treia doză

Moderna dorește ca FDA să aprobe cea de-a treia doză de vaccin pentru persoanele cu vârsta de peste 65 de ani și pentru populațiile cu risc ridicat, în mod similar cu autorizația recentă acordată Pfizer-BioNtech pentru aceleași grupuri. Și Johnson & Johnson vrea să obțină o autorizație pentru un rapel.

Companiile au citat date care au arătat o scădere a eficacității vaccinărilor inițiale. Cu toate acestea, oamenii de știință FDA sunt sceptici cu privire la necesitatea unui rapel în cazul vaccinului Moderna. Vineri, consilierii FDA vor analiza și dacă este necesară o doză de rapel pentru vaccinul cu doză unică Johnson & Johnson, scrie Reuters.