Actual

Apare un nou tip de concediu medical plătit! Cine poate beneficia

concediu medical concediul medical
sursa foto:arhiva companiei

Parlamentul dezbate posibilitatea de a acorda un concediu medical plătit pentru angajații care sunt implicați în studii clinice. Această inițiativă a fost deja aprobată în Senat și se află în proces de discuție în Camera Deputaților.

Conform propunerii formulate de către Comisia pentru muncă și protecție socială, se propune introducerea pentru prima dată în legislația română a dreptului la concediu medical și indemnizații pentru persoanele care participă în studii clinice. Aceștia pot fi  subiecți ai medicamentelor testate, sau parte a grupului de control.

În ceea ce privește indemnizația, se propune ca aceasta să fie calculată la 85% din media veniturilor brute lunare din ultimele șase luni. Indemnizația s-ar acorda potrivit caluclului, dar fără a depăși echivalentul a 12 salarii minime brute pe țară lunar. Pentru ca această propunere să devină lege, este necesară aprobarea întregului plen al Camerei Deputaților. Urmează apoi aprobarea președintelui și publicarea în Monitorul Oficial, conform  jurnalul.ro.