Actual

APIA a respins o solicitare de fonduri în valoare de 6 milioane de euro. Legea care a trecut tacit în Parlament

APIA, sursa agrotv
sursa foto arhiva companiei

Două companii deținute de liderul PSD, Paul Stănescu, au depus cereri pentru subvenții europene în valoare de aproximativ 6 milioane de euro. Banii au fost solicitați pentru cultivarea stufului în Delta Dunării. Solicitările de subvenții au fost respinse de către APIA. Agenția a determinat incapacitatea firmelor de a beneficia de fondurile europene.

Conform unei investigații efectuate de emisiunea „România, te iubesc” de la postul de televiziune Pro TV, se pare că în 2023 a avut loc o modificare discretă a legislației în Parlament. Această modificare a transformat Delta Dunării într-o zonă de pajiște. Astfel s-a deschis calea pentru solicitarea de subvenții de milioane de euro din partea Uniunii Europene. Cu toate acestea, conform concluziilor investigației, singurele companii care au beneficiat de aceste subvenții erau cele controlate de fiul lui Paul Stănescu.

Investigația dezvăluie că modificarea legislației a fost inițiată de Florin Barbu, fostul președinte al Comisiei de Agricultură din Camera Deputaților. Legea a fost adoptată rapid în Parlament și a primit aprobarea președintelui Klaus Iohannis, conform Pro TV.