Actual Politică

Aproximativ 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei. Cât de bun este acest procent pentru România

Aproximativ 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei. Cât de bun este acest procent pentru România

Aproximativ 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei, a informat cu ceva timp în urmă ministrul Apărării, Vasile Dîncu, care a calificat acest procent drept unul „bun”, transmite Agerpres.

Aproximativ 10% din personalul Ministerului Apărării este format din femei. Cât de bun este acest procent pentru România

„În momentul de faţă, la toate nivelurile, avem în jur de 10% femei, ceea ce este un procent bun, mai ales că am început destul de târziu dacă ne uităm şi ce s-a întâmplat cu această Hotărâre de Guvern din anul 2020 care a creat o strategie naţională şi un plan naţional pentru aplicarea în instituţiile din România, din administraţia centrală şi locală a Rezoluţiei 1235 (a ONU privind egalitatea de gen – n.r.). Vedem că noi ne-am asumat după 20 de ani această Rezoluţie, dar lucrurile merg foarte bine”, a precizat ministrul.

În opinia sa, în acest domeniu, România este într-o situaţie „destul de bună”.

Vasile Dîncu a vorbit despre cotele de gen, inclusiv pe listele electorale, şi experienţa trecută.

„Erau destul de greu găsit femei care să-şi dorească să-şi asume o carieră politică, pentru că politica nu are imagine foarte bună în România. (…) Politica nu este atât de tentantă, mai ales în condiţia în care încrederea în partide, în instituţii, în oamenii politici este foarte mică. Sperăm că lucrul acesta se schimbă”, a completat el.

Ministrul Apărării a remarcat, totodată, că multe dintre persoanele care au ajutat, ca parte a societăţii civile, refugiaţii din Ucraina sunt femei.

„Această situaţie pe care o avem astăzi, inclusiv acest recent conflict din Ucraina care generează un flux masiv de refugiaţi, din care o parte sunt femei, ne poate sprijini să înţelegem mai bine ce ar trebui să facem în viitor”, a spus Dîncu.

Ministrul Apărării a răspuns şi la o întrebare legată de relaţia sa cu premierul Nicolae Ciucă.

Premierul „nu ne-a reproşat niciodată nimic cu privire la modul în care Ministerul Apărării şi-a îndeplinit sarcinile”, a declarat ministrul Apărării, Vasile Dîncu.

Dîncu a spus că s-a bucurat de sprijinul premierului Nicolae Ciucă şi al celorlalte ministere, pentru realizarea obiectivelor privind strategia de apărare în contextul războiului din Ucraina.

Declaraţia vine şi în contextul în care sunt voci care spun că preşedintele Klaus Iohannis este nemulţumit de felul în care este condus Ministerul Apărării.

„Nu ne-au reproşat niciodată nimic. Modul cum Ministerul Apărării Naţionale a realizat sarcinile au fost excepționale, a fost foarte multă muncă pentru adaptare”, a declarat ministrul Vasile Dîncu.