Info Actual > Politică > Arhiepiscopul Tomisului, ipoteză neașteptată. Ce a comentat acesta legat de aceasta
Politică

Arhiepiscopul Tomisului, ipoteză neașteptată. Ce a comentat acesta legat de aceasta

Arhiepiscopul Tomisului, ipoteză neașteptată. Ce a comentat acesta legat de aceasta

Arhiepiscopul Tomisului, ipoteză neașteptată. Acesta a reacționat la sondajul care ar urma să fie realizat de un institut de sondare a opiniei publice, institut care realizează sondaje pentru partidele politice.

Bruno Ștefan, a declarat la DC News, că va testa, într-un sondaj, posibila candidatură a lui Aurel Pop, Președintele Academiei Române, și a ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, la președinția României. Acesta susține că se gândește un astfel de plan, existând un astfel de precedent într-o țară ortodoxă.

ÎPS Teodosie a vorbit despre posibila candidatură la alegerile prezidențiale. Arhiepiscopul Tomisului a fost propus într-un sondaj, pentru funcția de președinte al României, pe modelul cipriot.

În acest context, ÎPS Teodosie s-a arătat surprins de o asemnenea idee și a negat o posibilă candidatură la alegerile prezidențiale, el precizând că menirea lui este credința.

“Eu sunt slujitor al lui Dumnezeu. Nu m-aș amesteca în politică, chiar dacă mi-ar spune Dumnezeu. Vreau să rămân ceea ce sunt acum, să fiu slujitorul lui Dumnezeu.” a spus ÎPS Teodosie, la Antena 3

ritualul botezului

”Această ipoteză, este o glumă. Serios, nu se poate gândi așa ceva!”, a continuat ÎPS Teodosie.

Potrivit ultimei cercetări CURS, biserica este pe locul întâi, în ceea ce privește încrederea Românilor, fiind urmată de armată.

“Biserica Ortodoxă slujește pe Dumnezeu, iar Dumnezeu trebuie să fie întotdeauna pe primul loc. Dumnezeu ne trimite lumina, avem atâtea repere în care ni se arată că Dumnezeu rămâne cu noi și ne ocrotește și ne ajută (…) În Vechiul Testament este bine delimitat, Moise și Aron, Moise a fost conducătorul politic al poporului, Aron conducătorul religios. Nu îi stă bine unui slujitor al lui Dumnezeu să se amestece în politică și să devină o figură politică. Își pierde tot rostul său! De aceea am socotit că e o glumă!”, a mai adăugat ÎPS Teodosie.