Actual International

Armata rusă este cu moralul la pământ. Ministrul Serghei Șoigu s-a dus la trupele de pe linia frontului ucrainean

Armata rusă este cu moralul la pământ. Ministrul Serghei Șoigu s-a dus la trupele de pe linia frontului ucrainean
EVZ

Trupele rusești de pe linia frontului ucrainean au primit vizita ministrului Apărării, Serghei Șoigu, un apropiat al președintelui Putin.

Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, vizitează trupele de pe linia frontului ucrainean, în timp ce trupele au moralul la pământ

În cadrul unei vizite de lucru în Districtul Militar Sud (SMD), sâmbătă, 17 decembrie 2022, generalul Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a inspectat trupele poziționate pe linia frontului ucrainean, potrivit RIA Novosti.

„Ministrul Apărării al Federației Ruse, generalul de armată Serghei Șoigu, a efectuat o deplasare de lucru în Districtul Militar Sud și a inspectat gruparea forțelor de trupe în zonele în care se desfășoară operațiunea militară specială”, precizează ministerul.

Departamentul a menționat că ministrul a zburat în jurul zonelor de desfășurare a trupelor și a verificat pozițiile unităților rusești pe linia frontului. În timpul vizitei sale, aceștia au precizat că Șoigu a discutat cu militarii ruși și le-a mulțumit personal pentru performanțele lor exemplare în misiunile de luptă.

Șoigu a ascultat rapoartele comandanților cu privire la situația și acțiunile armatei ruse în zonele operaționale. El a acordat o atenție deosebită organizării sprijinului global pentru trupe, condițiilor de desfășurare a personalului în teren, precum și activității unităților medicale și alte aspecte organizatorice, au mai spus reprezentanții Ministerului Apărării din Rusia.

Pe de altă parte, presa britanică a scris duminică, 18 decembrie, citând Ministerul britanic al Apărării, că trupele rusești suferă de un „moral fragil”, ceea ce a dus, în ultima vreme, la o rată „foarte mare” a victimelor în Ucraina.

În cea mai recentă evaluare a războiului din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării a împărtășit o actualizare a informațiilor care a dezvăluit că trupele rusești suferă de un „moral fragil”, ceea ce, potrivit informațiilor, a cauzat rate de pierderi „foarte mari” în rândul armatei lui Putin în țara devastată de război.

„La 14 decembrie 2022, Ministerul rus al Apărării a anunțat înființarea a două „brigăzi de creație pe linia frontului”, însărcinate cu ridicarea moralului trupelor desfășurate în „operațiunea militară specială””, au mai declarat oficiali din Ministerul britanic al Apărării.

Despre starea psihologică a militarilor ruși a scris și Infoactual într-o ediție anterioară.