Actual International

Lovitură imensă dată cartelului de droguri. Fratele celui mai căutat criminal din lume, arestat în Mexic

Lovitură imensă dată cartelului de droguri. Fratele celui mai căutat criminal din lume, arestat în Mexic
Daily Star

Armata mexicană a anunțat că l-a arestat pe „El Tony Montana”, fratele celui mai căutat om din lume, Nemesio „El Mencho” Oseguera, pentru care s-a oferit o recompensă uriașă, cu multe zero-uri.

”El Tony Montana”, fratele celui mai căutat criminal din lume, pentru care se oferă o recompensă uriașă, arestat în Mexic

Potrivit Departamentului Apărării din Mexic, marți, 20 decembrie 2022, armata mexicană l-a arestat pe Antonio Oseguera, cunoscut sub numele de ”El Tony Montana.” Acesta este fratele celui mai căutat criminal din lume.

Celebrul șef al cartelului mexican al drogurilor, Nemesio „El Mencho” Oseguera, are pus pe capul lui o recompensă de 10.000.000 de dolari oferită de DEA.

Foto: CBS News

Antonio a fost capturat de armată în vestul statului Jalisco, într-o suburbie a orașului Guadalajara. El a fost arestat pentru că se afla în posesia unor arme.

Acesta este probabil cel mai puternic și mai violent cartel de droguri din Mexic, cartelul Jalisco – prescurtat de la numele său complet, Cartelul Jalisco Noua Generație, cunoscut ca fiind responsabil și pentru atacurile comise asupra forțelor de securitate mexicane.

Se crede că deținutul a condus o operațiune de spălare de bani pentru cartel, a cumpărat arme pentru acesta și a supravegheat acțiunile violente și logistica. ”Aliasul” său – listat la Departamentul Trezoreriei SUA – ar fi o referință la personajul lui Al Pacino din filmul clasic de gangsteri „Scarface” din 1983 al lui Brian De Palma, după cum a relatat CNN, într-un material televizat.

În urma unei arestări din 1996 pentru acuzații de heroină, Antonio a fost deportat în Mexic, după ce a executat o pedeapsă cu închisoarea. Ulterior, el „s-a implicat din nou în activități de trafic de droguri”, potrivit Departamentului Trezoreriei.

Când Andres Manuel Lopez Obrador a devenit președinte al Mexicului, după cum relatează presa externă, acesta a eliminat politicile guvernului anterior de arestare a șefilor cartelurilor de droguri. Acest lucru nu i-a împiedicat pe militarii săi să meargă după mulți dintre locotenenții de top ai țării, cum ar fi membrii ai cartelului Jalisco.