Actual

Atac armat soldat cu 13 persoane rănite într-o stație de metrou din New York. Au fost găsite dispozitive explozive nedeclanșate

Atac armat soldat cu 13 persoane rănite într-o stație de metrou din New York. Au fost găsite dispozitive explozive nedeclanșate

Incidentul tragic s-a produs în cursul dimineții în stația de metrou de pe strada 36 din cartierul Sunset Park din Brooklyn. Este căutat un bărbat de culoare, care avea o mască de gaze pe față și o vestă portocalie.

Pompierii care au intervenit după ce au fost anunțate degajări de fum la o stație din Brooklyn au găsit mai multe persoane împușcate!

Un nou atentat a avut loc în Statele Unite ale Americii, iar de această dată au avut de suferit 13 persoane, care se aflau în acel moment în stația de metrou amintită anterior din New York și s-au urcat într-o garnitură de metrou. Atacatorul a deschis focul în stație, a aruncat o fumigenă, apoi s-a urcat și el în tren unde a mai rănit oameni.

Inițial, numărul persoanelor rănite a fost raportat la 5, ca mai târziu, în urma unor investigații suplimentare, numărul acestora să ajungă la 13. Răniții au fost transportați de urgență la spital, a declarat Departamentul de Pompieri din New York pentru CNN.

Poliția a declarat că un bărbat cu o mască de gaz și vestă portocalie, asemănătoare angajaților din construcții, a fugit de la fața locului într-o locație necunoscută. Ar fi vorba, conform unor relatări multiple de o persoană de culoare, de 1,70 metri și în jur de 70 kg.

Polițiștii au fost chemați la stația de metrou în jurul orei 8.30, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Poliție. Era ora la care multe persoane se duceau la serviciu, iar elevii mergeau la colegiile unde aveau cursuri.

Un purtător de cuvânt al primarului Eric Adams a refuzat și el să comenteze, deoarece rapoartele erau încă preliminare.

În perimetrul unde s-a înregistrat incidentul, la nivelul Străzii 36 şi Bulevardului 4, a fost instalat un important dispozitiv de securitate:

„La ora 08.27 poliţia a primit un apel de urgenţă de la o persoană care a fost atinsă de un glonţ în metrou”, a indicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din New York, care a cerut publicului să evite zona.

Poliţia a anunțat că în staţia de metrou au fost găsite şi dispozitive explozive, dar au fost ridicate de genişti.

Până în acest moment, de la începutul anului au fost înregistrate 296 de incidente cu arme de foc în New York, față de 260 câte au fost anul trecut, potrivit informațiilor NYPD făcute publice săptămâna trecută.