International

Atac dur la adresa lui Nancy Pelosi din partea lui Trump, care a făcut-o nebună: “Nimic din ceea ce face ea nu iese bine”

Atac dur la adresa lui Nancy Pelosi din partea lui Trump, care a făcut-o nebună: “Nimic din ceea ce face ea nu iese bine”
thehill.com

Donald Trump a făcut declarații violente referitoare la vizita lui Nancy Pelosi în Taipei: ‘De ce se află nebuna în Taiwan?’

Donald Trump, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, a atacat-o pe președinta Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, pentru decizia acesteia de a vizita Taiwanul, pe fondul tensiunilor crescânde dintre Washington și Beijing, China.

Președinta Nancy Pelosi și alți cinci membri democrați ai Congresului au aterizat în seara zilei de marți, 02 august 2022, la Taipei, Taiwan, ceea ce a făcut ca aceasta să fie cel mai înalt oficial ales al Statelor Unite ale Americii care a călătorit în Taiwan din anul 1997 și până în prezent.

Ce a declarat Donald Trump despre vizita lui Pelosi în Taiwan

Pe platforma sa Truth Social, fostul președinte al Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, a scris:

  • „De ce se află nebuna de Nancy Pelosi în Taiwan?”
  • „Întotdeauna provoacă probleme. Nimic din ceea ce face ea nu iese bine”.

Anterior, fostul președinte a avertizat-o pe Nancy Pelosi împotriva unei potențiale vizite în Taiwan, spunând că nu ar trebui să se implice în situația din China și Taiwan, deoarece nu ar face decât să o înrăutățească.

„De ce se implică Nancy Pelosi în China și Taiwan, decât pentru a face probleme și mai mulți bani”, a declarat el vineri, 29 iulie 2022, într-o declarație prin intermediul platformei sale Truth Social.

„Mizeria din China este ultimul lucru în care ar trebui să fie implicată – doar o va înrăutăți. Nebuna Nancy doar se introduce și provoacă fricțiuni și ură mari”, potrivit ilna.ir

„Tot ceea ce atinge ea se transformă în Haos, dezordine și mizerie”, a mai adăugat Trump.

Cum au decurs lucrurile înainte de vizita lui Pelosi în Taipei

Pe fondul informațiilor că Pelosi va călători în Taiwan în august, tensiunile dintre China și SUA au crescut.

Beijingul a promis că va lua măsuri decisive, inclusiv acțiuni militare, pentru a-și proteja suveranitatea teritorială, adăugând că va face Washingtonul responsabil pentru orice degradare în continuare a situației și a relațiilor bilaterale.

În data de 28 iulie 2022, președintele american Joe Biden și președintele chinez Xi Jinping au purtat o conversație telefonică, discutând, printre alte subiecte, despre Taiwan.

Casa Albă a spus că Biden a subliniat că politica SUA cu privire la Taiwan rămâne neschimbată și Washingtonul continuă să se opună oricăror eforturi unilaterale de a modifica status-ul existent.

Între timp, presa de stat din China a raportat că Xi, în timp ce vorbea despre Taiwan, l-a avertizat pe Biden că „cine se joacă cu focul va fi cu siguranță ars”.