Actual International

Atac terorist în Orașul Vechi din Ierusalim, doi polițiști răniți, unul cu o armă albă. Ce se știe despre agresor 

Atac terorist în Orașul Vechi din Ierusalim, doi polițiști răniți, unul cu o armă albă. Ce se știe despre agresor 

Orașul Vechi al Ierusalimului este un loc plin de încărcătură istorică. Pe aici trec zilnic zeci și sute de turiști, în căutarea a ceea ce își dorește sufletul lor. Oamenii locului spun că pe acolo se merge spre Biserica Sfântului Mormânt al lui Iisus și în același timp, zona este împânzită de palestinieni care sunt adepții conflictelor interetnice.

Atac terorist în Orașul Vechi din Ierusalim, doi polițiști răniți, unul cu o armă albă. Ce se știe despre agresor

Un atac terorist a fost raportat joi dimineața în Orașul Vechi din Ierusalim, forțele de securitate israeliene ucigându-l pe atacator.

Doi ofițeri de poliție au fost răniți, unul din cauza atacului cu armă albă, iar celălalt a nimerit în mijlocul focului (presa numindu-l ”foc prietenesc”) când teroristul a fost împușcat și ucis. Al treilea rănit este un trecător care a fost, de asemenea, atins ușor de ricoșeele gloanțelor.

Teroristul care a înjunghiat un polițist pe Hay Street din Orașul Vechi al Ierusalimului a fost împușcat mortal de polițiștii care se aflau acolo.

Agresorul a fost reperat de o cameră de supraveghere. Ofițerii de poliție s-au apropiat apoi de el pentru a-i cere actele de identitate, iar în timpul unei tentative de arestare, suspectul a scos un cuțit din buzunar și l-ar fi înjunghiat pe unul dintre polițiști, rănindu-l ușor.

Doi răniți, un polițist de 27 de ani tăiat cu cuțitul și un altul de 25 de ani, rănit de glonț, au fost avut nevoie de îngrijiri medicale. Au fost transportați de echipa ambulantei MDA („Maghen David Adom”) la Spitalul Shaarei Tzedek din oraș, iar al treilea rănit a fost trimis și el, la rândul lui, la Spitalul Hadassah Muntele Scopus din orașul Ierusalim, scrie ziarul local Yediot Aharonot.

Zona a fost închisă, în timp ce șeful districtului de poliție din Ierusalim, Doron Turgeman, a efectuat o evaluare la fața locului.

Teroristul palestinian, în vârstă de 20 de ani, provenea din cartierul Beit Hanina din Ierusalimul de Est, a declarat presei comisarul poliției israeliene Kobi Shabtai pentru corespondentul i24NEWS, Pierre Klochendler.