Actual Lifestyle

Atenție! Ce măsuri trebuie luate urgent dacă avem calculator pe care rulează o anumită versiune de Windows

Windows 11
Infoactual/arhiva

Trăim în era internetului iar fără gadget-uri și computer nici nu vedem că ar mai exista viață, cu toate conexiunile ei : sociale, economice, ocupaționale. Un calculator pe care rulează o anumită versiune de windows, mai veche, va fi imposibil de folosit în scurt timp. Despre ce este vorba mai exact, în cele ce urmează.

Atenție. Care sunt măsurile ce trebuie luate urgent dacă avem calculator pe care rulează o anumită versiune de Windows

Windows 7, care a fost lansat la data de pe 22 octombrie 2009, a împlinit 13 ani, pe 22 octombrie 2022. În 2023 s-a anunțat sfârșitul lui. Și acesta deoarece Microsoft a oprit complet suportul pentru windows 7, pentru care nu mai sunt acum livrate nici măcar update-urile de securitate.

Statistic vorbind, windows 7 încă are în jur de 11% din întreaga cotă de piaţă deţinută de sistemele de operare dezvoltate de Microsoft. Culmea, acest sistem de operare a fost unul extrem de facil, chiar și pentru copiii de la clasele unu-patru sau pensionarii abia intrați în mediul online.

L.V., specialist IT, a spus pentru Infoactual că ani de zile la job-ul lui a folosit windows 7, până la apariția lui windows 10. Chiar și cu windows 10 licențiat, de multe ori, scotea din mediul stocat windows 7 și lucra în subsidiar cu el. Motivul, exact faptul că programul a fost unul extrem de rapid și ușor de manevrat. A avut și avantajul că sistemele de securitate, programele de scanare a virușilor, îi permiteau lucrul cu platforma veche. Pentru public și la vedere exista windows 10, iar pentru lucrul personal, windows 7.

De acum, gata. Fără programele de apărare anti-viruși windows 7 va fi declarat oficial – desființat.

Cei care încă folosesc Windows 7 au primit recent și o altă lovitură, când Google a decis să nu mai actualizeze versiunea pentru acest sistem a browser-ului Chrome.

Nici Edge, browser-ul dezvoltat chiar de Microsoft, nu va mai oferi suport pentru Windows 7 după versiunea 109, care va fi lansată joi.