Actual Diverse

Lovitura haeckerilor dată lui Elon Musk. Sute de milioane de adrese de e-mail și numere de telefon au fost furate

Lovitura haeckerilor dată lui Elon Musk. Sute de milioane de adrese de e-mail și numere de telefon au fost furate
theexpert.ro

Potrivit unui cercetător din domeniul securității cibernetice, hackerii au furat și scurs pe internet adrese de email ale peste 200 de milioane de utilizatori de Twitter, companie recent cumpărată de Elon Musk. Conform acestui cercetător, adresele furate au fost scurse apoi pe un forum al hackerilor.

Ce va determina acest atac al hackerilor

De asemenea,  cercetătorul din domeniul securității cibernetice a precizat că această scurgere de informații private va duce „la multe alte atacuri, phishing țintit și doxxing”. 

Cea mai mare scurgere de informații

Este vorba despre „una dintre cele mai semnificative scurgeri de informații pe care le-am văzut vreodată”, a declarat co-fondatorul companiei de monitorizare cyber Hudson Rock, Alon Gal.

Până la momentul actual, Twitter nu a făcut comentarii cu privire la raportul lui Gal, pe care acesta l-a publicat la sfârșitul anului trecut (2022) și nu este clar dacă au fost luate măsuri.

Informațiile private au circulat pe internet

Se menționează că în ultimele zile au circulat pe internet o serie de capturi de ecran ale forumului pe care au fost publicate aceste adrese, potrivit Reuters, însă agenția de știri a precizat că nu a putut verifica în mod independent dacă datele de pe forum sunt autentice și provin de la Twitter. 

Potrivit lui Troy Hunt, creatorul site-ului „Have I Been Pwned”, prin care utilizatorii pot să verifice dacă adresele lor de email au fost compromise în cadrul unei scurgeri de informații a hackerilor,  informațiile arată că scurgerea a avut loc și este „exact așa cum a fost descrisă”.

Ar fi vorba de sute de milioane de adrese de e-mail și numere de telefon furate

Referitor la identitatea sau locația hackerului sau a hackerilor din spatele încălcării nu au existat indicii, dar este posibil să fi avut loc încă din 2021, înainte ca Elon Musk să preia proprietarul companiei în anul 2022.

Inițial, afirmațiile cu privire la dimensiunea și amploarea încălcării au variat cu primele conturi din decembrie 2022, care spuneau că 400 de milioane de adrese de e-mail și numere de telefon au fost furate.

Twitter, monitorizat de autorități în Europa și SUA

În această situație, o încălcare majoră la Twitter poate interesa autoritățile de reglementare de pe ambele maluri ale Atlanticului. Comisia pentru Protecția Datelor din Irlanda, unde Twitter își are sediul european, și Comisia Federală pentru Comerț din SUA au monitorizat compania deținută de Elon Musk pentru respectarea regulilor europene de protecție a datelor și, respectiv, a unui ordin de consimțământ al Statelor Unite ale Americii, scrie reuters.com.