Actual

Au fost prinși criminalii care l-au ucis pe italianul găsit în mașina arsă de pe câmpul de la Măgurele

ancehta

Procurorul și polițiștii au reușit să dea de urma celor care l-au ucis, tranșat și ars în Dacia descoperită pe câpul de rapiță de la Măgurele, sâmbătă dimineața.

Au fost prinși criminalii care l-au ucis pe italianul găsit în mașina arsă de pe câmpul de la Măgurele

Medicii legiști au stabilit că italianul a fost ucis cu o violență puternică, oaselele mâinilor prezentau fracturi, mai multe coaste erau rupte, iar craniul fusese spart, cel mai probabil cu un topor. De fapt, craniul spart a fost primul indiciu al anchetatorilor că au de a face cu o crimă atunci când au descoperit cadavrul ars în Dacie.

Alarma a fost dată sâmbătă dimineață, când un bărbat a sunat la 112 și a anunțat că la intrarea în orașul Măgurele, județul Ilfov, arde o mașină. Imediat au intervenit pompierii, care au făcut descoperirea șocantă: în portabagajul autoturismul se aflau mai multe rămășițe umane carbonizate. Martorii spun că maşina a ars mai bine de patru ore şi iniţial au crezut că este vorba de arderea gunoiului.

Anchetatorii ilfoveni au stabilit că rămășițele umane calcinate îi aparțin lui Mauro Donato Gadda, în vârstă de 64 de ani, născut la Busto Garolfo, o comună de lângă Milano. El avea o firmă de pompe de apă în Giurgiu și legături strânse cu persoane importante din mediul de afaceri românesc. Din cercetări a reieșit că acesta obișnuia să aibă relații de scurtă durată cu femei mai tinere, unele prostituate, dar această pistă nu a dus spre găsirea autorilor crimei.

Informația cheie s-a dovedit a fi imaginea unul cuplu, surprins de camerele de luat vederi când se deplasa pe drumul pe care se presupunea că venise si mașina Dacia către câmpul cu rapiță, unde a fost apoi găsită incendiată. Un bărbat de 26 de ani și o femeie de 24 de ani, care au fost surprinși, împreună, de o cameră de supraveghere din zona în care a fost incendiat autoturismul sunt cei care l-au ucis pe afaceristul italian și sunt deja reținuți din cursul zilei de ieri.

Una dintre probele cheie de la dosar ar fi tricoul plin de sânge al femeii, găsit la perchezițiile de marți seara. Potrivit surselor, cei doi ar fi recunoscut fapta, ba mai mult, bărbatul a povestit șirul evenimentelor, scrie și evz.ro.

Mauro Donato Gadda era stabilit în România de mai bine de 10 ani, avea o societate comercială cu sediul social în București, Sector 5, în care era asociat cu alte trei persoane.