Actual Politică

AUR urcă puternic în sondaje şi suflă în ceafa PSD. Care sunt ultimele date ale sondajului SOCIOPOL

AUR urcă puternic în sondaje şi suflă în ceafa PSD. Care sunt ultimele date ale sondajului SOCIOPOL

PNL a scăzut puternic, PSD se menține în vârf, iar AUR a bifat o creștere spectaculoasă. Acestea sunt rezultatele ultimului sondal SOCIOPOL, contorizate la finalul verii. „Potrivit analizei de la finalul lunii august, e o situație interesantă”, a declarat sociologul Mirel Palada, în emisiunea realizată de către Victor Ciutacu.

AUR urcă puternic în sondaje şi suflă în ceafa PSD. Care sunt ultimele date ale sondajului SOCIOPOL

„PNL resimte cel mai puternic limitările electorale guvernamentale, este cu două picioare sub 20%, la 15% (…) USR se ține dintr-un nucleu de intenți, fierbinți, un nucleu de mici tineri frumoși și liberi care nu vor să recunoască faptul că au fost păcăliți”, a declarat sociologul Mirel Palada.

PSD – 32%;

AUR – 25%;

PNL – 15%;

USR – 11%;

UDMR – 6%.

Mirel Palada declara la începutul lunii septembrie că nunta lui Simion a produs consecinţe puternice. Nu doar mediatice, rating şi expunere. Ci şi electorale, lucru remarcat în acest sondaj.

(…) În mişcările de procente care se întâmplă zilele astea, tot soiul de voci savante, care se pricep evident atât la politică, dar mai ales la sondaje, clamează că de fapt electoratul USR şi AUR este aproximativ acelaşi. Un bazin general, nediferenţiat de nemultumiţi care se duce după flavourul zilei. (…) În schimb, votanţii AUR sunt de o furie cumplită. Aproape toţi spun că nu-şi trăiesc viaţa pe care o doresc. Deci atenţie. Deci vedeţi că vine iarna. Adică frig şi preţuri şi facturi. Şi multă, multă supărare.

V-am spus că nu vă spun cât are AUR în sondaje? Oricum nu m-aţi crede. Aşa faceţi voi. Nu credeţi. Până e prea târziu. Aşa aţi făcut şi în 2020, când v-aţi străduit din răsputeri să vă auto-minţiţi, să nu credeţi căa AUR intră în Parlament. Fix la fel veţi face şi acum. Nuuuu. Nu e adevărat. Nuuuuu. Sondajele minte. Nuuuuu. Palada e un ticălos care ne manipulează. Nuuuuuuu. Nu e adevărat…”, scris pe 6 septembrie, Mirel Palada pe Facebook.

Liviu Dragnea, Ludovic Orban, Dacian Cioloș şi Victor Ponta n-au intrare în Parlament

Partidele create de Liviu Dragnea, Ludovic Orban, Dacian Cioloș  nu se apropie de pragul electoral în cazul unor alegeri anticipate. Nici partidul lui Victor Ponta nu intră în Parlament.

Palada spune că toate aceste partide au sub 5%”.

George Simion anunţă proteste masive în România

Liderul AUR, George Simion organizează un protest cu zeci de mii de oameni în stradă, în data de 2 octombrie.

„Suntem în spatele PSD, a doua forță politică. Dacă românii vor să nu ajungă într-o iarnă în care să aibă prețuri record – cea mai mare hoție care se putea întâmpla, factura la energie va fi de 1.000 – 1.500 de lei”, a mai declarat George Simion, la România TV.