Actual Diverse

Australia va transfera Ucrainei 30 vehicule blindate Bushmaster. Oficialii australieni au anunțat că trimit și ceva suplimentar

Australia va transfera Ucrainei 30 vehicule blindate Bushmaster. Oficialii australieni au anunțat că trimit și ceva suplimentar
EurAsian Times

Țări care erau cândva neutre, precum Australia, au pierdut neutralitatea în contextul actual al războiului fraticid Rusia – Ucraina.

Australia va transfera Ucrainei 30 vehicule blindate Bushmaster. Oficialii australieni au anunțat că mai trimit și ceva suplimentar. Video documentar

Ministerul Apărării din Australia a anunțat că va transfera 30 de vehicule blindate Bushmaster în Ucraina și că, începând din ianuarie 2023, țara se va alătura unei operațiuni militare internaționale pentru a oferi instruire critică trupelor ucrainene ca răspuns la încălcarea continuă a dreptului internațional de către Rusia.

Australia 1. va transfera în total 30 de vehicule blindate Bushmaster în Ucraina și suplimentar, 2. va trimite până la 70 de instructori pentru a instrui armata ucraineană în Marea Britanie.

”Până la 70 de membri ai ADF vor fi dislocați în Marea Britanie pentru a sprijini Operațiunea Interflex condusă de britanici, o operațiune majoră de antrenament cu forțele armate ucrainene”, se arată în anunț.

Anunțul privind misiunea de antrenament a fost cea mai recentă actualizare a „asistenței continue a guvernului australian pentru Ucraina, care a inclus, de asemenea, 30 de vehicule de mobilitate suplimentare protejate Bushmaster”.

Acest lucru aduce numărul total de Bushmaster-uri dăruite la 90, a precizat Ministerul Apărării australian.

Australienii se vor alătura personalului desfășurat din Noua Zeelandă, Canada și din diverse țări europene care ajută deja la generarea de capacități suplimentare în cadrul forțelor armate ucrainene.

Ministerul Apărării din Australia a ținut să precizeze că „niciun membru al ADF nu va intra în Ucraina”.

Viceprim-ministrul și ministrul apărării, Richard Marles, a declarat că asistența militară se află în centrul sprijinului acordat de Australia.

„Soldații noștri vor face parte dintr-un amplu program de antrenament în Regatul Unit pentru a ajuta la pregătirea colegilor lor ucraineni pentru lupta lor împotriva agresiunii nejustificate și ilegale a Rusiei”, a declarat ministrul Marles.

„De la sosirea lor, Bushmasterele au fost utilizate pe scară largă de către forțele armate ucrainene, iar președintele ucrainean, ministrul apărării și ambasadorul au cerut mai multe.”

Prim-ministrul Anthony Albanese a declarat că Australia va continua să susțină libertatea și democrația. „Australia a fost fără echivoc în sprijinul său bipartizan pentru Ucraina și în condamnarea președintelui Putin”, a declarat Albanese.

Australia, din câte se știe, a oferit Ucrainei un sprijin de aproximativ 655 de milioane de dolari (421 de milioane de euro), inclusiv 475 de milioane de dolari (305 milioane de euro) în asistență militară.