Actual Economic

Avem 33.000 de companii cu 82 de miliarde de lei datorii la stat. Cine are cea mai mare restanță. Cifre oficiale de la ANAF

Avem 33.000 de companii cu 82 de miliarde de lei datorii la stat. Cine are cea mai mare restanță. Cifre oficiale de la ANAF

Peste 33 de mii de companii au datorii la stat de aproape 82 de miliarde de lei. Reprezintă obligații fiscale restante la jumătatea anului și neachitate până la sfârșitul lunii iulie. În conformitate cu cadrul legal aplicabil, ANAF a actualizat pe portalul propriu listele persoanelor juridice care înregistrau obligații fiscale restante.

33.000 de companii cu 82 de miliarde de lei datorii la stat

În conformitate cu cadrul legal aplicabil, ANAF a actualizat pe portalul propriu listele persoanelor juridice care înregistrau obligații fiscale restante la 30.06.2022 și neachitate până la data de 31.07.2022.

Situația centralizată se prezintă după cum urmează:

lista contribuabililor mari cuprinde un număr de 93 contribuabili cu obligații fiscale restante în sumă de 5,5 miliarde de lei;

lista contribuabililor mijlocii cuprinde un număr de 1.644 contribuabili cu obligații fiscale restante în sumă de 12 miliarde de lei;

lista contribuabililor mici cuprinde un număr de 31.705 contribuabili cu obligații fiscale restante în cuantum de 64,4 miliarde de lei.

”Totodată, menționăm că baza de date care găzduiește sistemul de administrare a creanțelor fiscale de la nivelul Administrației Sector 4 a Finanțelor Publice a întâmpinat probleme tehnice, motiv pentru care publicarea pe portalul www.anaf.ro a listei contribuabililor cu obligații fiscale restante la 30 iunie 2022 și neachitate la data de 31 iulie 2022, administrați de organul fiscal menționat, se va realiza la o dată ulterioară”, mai precizează ANAF.

Companiile deținute de stat continuă să fie și cele mai îndatorate firme, cu datorii cumulate de 11,7 miliarde de lei, aproape jumătate din cât au de achitat la ANAF primii 50 de rău-platnici ai României, arată ultimele date, analizate de Profit.ro.

Compania Națională a Huilei SA (CNH) rămâne cea mai îndatorată companie și în 2021, cu datorii la bugetul de stat de aproape 5,2 miliarde de lei și în stare de insolvență, urmată de Societatea Națională de Transport Feroviar de Marfă „CFR-Marfă” SA, al cărei acționar majoritar este tot statul român, prin Ministerul Transporturilor.