Info Actual

Info Actual > Politică > Avertisment de la Cotroceni. „Stați acasă! Fiți responsabili și solitari!”
Politică

Avertisment de la Cotroceni. „Stați acasă! Fiți responsabili și solitari!”

Avertisment de la Cotroceni. „Stați acasă! Fiți responsabili și solitari!” Klaus Iohannis a prelungit astăzi starea de urgență din România. Președintele României a făcut o serie de recomandări către cetățeni.

„Stați acasă!”

„Stați acasă pentru a nu ajunge pe un pat de spital. Stați acasă pentru a ne putea recăpăta viața cât mai repede, altfel vom avea un val de îmbolnăviri și de decese foarte mare. Ar însemna ca toate eforturile, toate sacrificiile pe care le-am făcut până acum să fie în van. Nu putem permite niciun pas înapoi în contextul în care avem de-a face cu o răspândire intracomunitară”, a precizat Klaus Iohannis într-o declarație de presă.

„Fiți responsabili și solitari”

„Fac un apel la toți cei care cred că lucrurile nu sunt atât de grave și continuă să ignore reglementările autorităților. Nu păcăliți instituțiile statului, vă păcăliți singuri, îi păcăliți pe cei dragi vouă, pe copiii, părinții și bunicii voștri pe care îi puneți în pericol pentru că nesocotiți măsuri luate pentru protejarea vieții voastre și a semenilor voștri.
Orice pas făcut dincolo de liniile trasate de aceste reglementări poate însemna îmbolnăvirea voastră și mai departe a celor dragi. Nu vă expuneți și nu îi expuneți pe cei de lângă voi! Fiți responsabili și solidari! 346 de oameni au pierdut bătălia cu acest virus nemilos. Durere și neputință, un gol imens în familiile din care 346 de oameni au dispărut fulgerător”, a mai spus Klaus Iohannis.