Info Actual

Info Actual > Politică > Avertisment OMS: „În zilele următoare vom ajunge la 500.000 de decese”
Politică

Avertisment OMS: „În zilele următoare vom ajunge la 500.000 de decese”

Avertisment OMS: „În zilele următoare vom ajunge la 500.000 de decese”. Într-o conferință de presă, Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul OMS, a declarat că, în ultimele săptămâni, a fost înregistrată o creștere aproape exponențială a cazurilor de COVID-19. Deasemenea acesta a spus că virusul SARS-COV-2 a ajuns aproape în fiecare țară.

„Numărul deceselor a crescut de peste două ori în ultima săptămână. În zilele următoare vom ajunge la un milion de cazuri confirmate de COVID-19 și la 50.000 de decese”, a spus acesta.

Autorităţile sanitare nu întrevăd nicio stopare a răspândirii virusului virusul SARS-COV-2. „Intrăm în a patra lună de la izbucnirea pandemiei de coronavirus și sunt foarte îngrijorat de răspândirea globală a infecției”, a mai spus șeful OMS.

De asemenea,Tedros Adhanom Ghebreyesus a precizat că măsurile impuse de toate guvernele lumii privind limitarea răspândirii coronavirusului are efecte nebănuite. Aceste măsuri ar avea consecinţe asupra populaţiei sărace. În acest context, OMS cere autorităţilor din toate ţările să ia măsuri de protecţie în ceea ce priveşte aceste categorii de populaţie.

„Am făcut un apel la guverne să ia măsuri sociale, pentru a se asigura că cei mai vulnerabili au apă și cele necesare traiului de fiecare zi”, a mai arătat Ghebreyesus.