International

Avertismentul lui Bill Gates: „Sunt necesare urgent noi vaccinuri”. Miliardarul susține că pandemia se va întoarce în mod fatal

bill gates

Bill Gates a mai făcut predicții despre pandemie, care s-au adeverit. Astfel, în decembrie 2021, miliardarul își avertiza milioanele de urmăritori de pe Twitter să se pregătească pentru cea mai grea parte a pandemiei de coronavirus, iar în 2015 anunța că lumea nu era pregătită pentru următoarea pandemie.

Avertismentul lui Bill Gates: „Sunt necesare urgent noi vaccinuri”. Miliardarul susține că pandemia se va întoarce în mod fatal

Bill Gates susține că există riscul ca o variantă și mai transmisibilă și chiar mai fatală a coronavirusului să apară în următoarea perioadă:

„Nu este probabil, nu vreau să fiu o voce a nenorocirii, dar este un risc cu mult peste cinci procente  să nu fi trecut încă prin cel mai greu episod al acestei pandemii”, a afirmat Bill Gates într-un interviu pentru The Financial Times.

Chiar dacă nu își dorește să devină „un mesager al catastrofelor”, cofondatorul şi filantropul Microsoft anunță:

„Ceea ce este mai rău ar putea să urmeze”, a avertizat acesta.

Deşi a recunoscut că războiul din Ucraina domină în prezent agenda internaţională, el a adăugat:

„Suma de bani implicată este foarte mică în comparaţie cu beneficiul combaterii pandemiei şi va fi un test: îşi pot asuma instituţiile globale noi responsabilităţi într-un mod excelent?”, a mai adăugat acesta.

Bill Gates a avertizat la o discuţie TED în 2015 despre ameninţarea unui super-virus ce ar putea ucide 30 milioane de oameni în 6 luni.

Bill Gates susține necesitatea apariției unei echipe globale de specialiști pentru a preveni viitoarele pandemii

Pe de altă parte, Bill Gates, care lansează săptămâna viitoare cartea ”Cum să prevenim următoarea pandemie”,  sfătuiește guvernele lumii să investească într-o echipă de epidemiologi și specialiști IT pentru a ajuta la identificarea și combaterea unor posibile amenințări globale la adresa sănătății în viitor:

„Suntem în continuare expuşi riscului ca această pandemie să genereze o variantă care ar putea fi şi mai transmisivă şi chiar mai fatală”, a spus el, adăugând că „sunt necesare urgent noi vaccinuri care să aibă efecte de lungă durată pentru a combate infectarea în viitor”, transmite Sky News.

Potrivit acestuia, echipa globală ar trebui să fie gestionată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, iar investiţiile suplimentare ar fi vitale.

„Mi se pare nebunesc că am putea să nu prevenim această tragedie şi să nu facem, în numele cetăţenilor lumii, aceste investiţii”, a spus el.

Gates a devenit un personaj proeminent în timpul pandemiei de COVID-19 după ce a donat miliarde de dolari pentru dezvoltarea de vaccinuri și ajutorarea țărilor sărace.

El a fost de asemenea vizat de numeroase teorii ale conspirației privind apariția SARS-CoV-2, unele din ele învârtindu-se în jurul faptului că acesta a prezis izbucnirea unei pandemii înainte de descoperirea noului coronavirus.