International

Avertizare la Londra asupra unei „crize umanitare”: Alegerea se va face între a mânca și a încălzi casa

Avertizare la Londra asupra unei „crize umanitare”: Alegerea se va face între a mânca și a încălzi casa

Liderii din sectorul sănătății au avertizat că Regatul Unit se confruntă cu o „criză umanitară” de înrăutățire a rezultatelor sănătății, cu excepția cazului în care guvernul face mai multe demersuri pentru diminuarea costurilor energiei.

Familiile se așteaptă la o iarnă sumbră, deoarece experții prevăd că plafonul facturilor la energie va ajunge la aproape 3.600 de lire sterline pe an, din octombrie, înainte de a crește din nou anul viitor.

Creșterea prețurilor înseamnă că oamenii vor trebui să aleagă între a sări peste mese pentru a-și încălzi casele sau a trăi în condiții proaste, a spus Confederația NHS într-o scrisoare către miniștri.

Alegerea se va face între a mânca și a încălzi casa

Matthew Taylor este directorul executiv al organismului care reprezintă liderii NHS. Acesta a fost citat de BBC și Times spunând: „Țara se confruntă cu o criză umanitară.”

„Mulți oameni s-ar putea confrunta cu alegerea îngrozitoare între a mânca mai puțin sau chiar deloc pentru a-și încălzi casele și a trebui să trăiască în frig, umezeală și alte condiții neplăcute.”

„Acest lucru, la rândul său, ar putea duce la izbucnirea unei crize de boală și răceală în întreaga țară și la extinderea inegalităților în materie de sănătate, ar putea înrăutăți și scădea șansele de viață ale copiilor și ar putea lăsa o cicatrice permanentă în comunitățile locale.”

Autoritatea de reglementare urmează să anunțe noul plafon de preț vinerea viitoare. Acesta va intra în vigoare din octombrie.

Guvernul așteaptă numirea unui nou prim-ministru

Partidul muncitoresc și liberal-democrații au sugerat planuri de înghețare a prețurilor facturilor, la același nivel ca acum, în timp ce mulți dintre cei mai mari furnizori de energie au susținut o idee similară.

Guvernul a precizat că nu va face nimic substanțial până când nu va exista un nou prim-ministru în funcție, pe data de 5 septembrie.

Joi, organismul comercial pentru companiile energetice a cerut mai mult sprijin, pe lângă cele 400 de lire sterline promise gospodăriilor în mai.

„Mai este puțin timp până în octombrie și știm că mulți clienți au probleme, deja, după ultima creștere a prețurilor; creșterile prognozate vor fi pur și simplu inaccesibile pentru milioane de gospodării”, a declarat Dhara Vyas, un director al „Energy UK”.

„Având în vedere situația tensionată în care ne aflăm, industria noastră consideră că cea mai practică modalitate de a ajuta clienții înainte de Crăciun va fi creșterea sumei de asistență acordate prin schema de suport pentru facturi.”