Actual

Avertizare MAE de călătorie! Grevă de amploare în Franța

MAE, sursa foto news.ro
sursa foto news.ro

Cetățenii români sunt pasionați de călătorii. Aceștia merg în diferite țări, în scopuri personale sau din interes de afaceri. Dar, cei care merg peste hotare trebuie să fie atenți la evenimentele neașteptate care se pot întâmpla în aceste țări. MAE a emis o avertizare de călătorie.

MAE a emis o avertizare pentru cetățenii români care plănuiesc să călătorească sau să tranziteze Franța. În această țară va avea loc o grevă de amploare. Aceasta ar putea perturba transportul feroviar, dar și cel public.

Avertizare MAE de călătorie

Autoritățile române le transmit cetățenilor date importante și zone sau țări pe care ar trebui să le evite. Ministerul Afacerilor Externe (MAE) vine cu o nouă avertizare legată de o țară foarte frecventată de români. Potrivit datelor, astăzi va avea loc o grevă de proporții în Franța. Astfel, transportul aerian, feroviar și public va fi perturbat astăzi.

Muncitorii francezi sunt astăzi în grevă. Transportul public și cel feroviar vor fi perturbate de miting. În aeroporturi vor exista zboruri întârziate sau posibil anulate. Astfel, cei car au programate călătorii trebuie să se aștepte la anumite modificări de program.

Grevă în Franța

Potrivit sindicatelor, muncitorii din Franța vor ieși în stradă astăzi. Această acțiune este realizată în semn de protest față de salariile lor foarte mici. Francezii își doresc venituri mai mari, pentru a face față noilor costuri de trai, care sunt destul de mari. Pentru românii care călătoresc astăzi în această țară, Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie.

Cetățenii români care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Franța sunt anunțați de MAE că vor apărea situații dificile. Vineri, 13 octombrie 2023, este programată o grevă generală la nivel național. Se așteaptă ca protestul să perturbe traficul feroviar național (TGV, Ouigo), local (TER, Intercités, Transilien) și internațional (Thalys, Eurostar).

Autoritățile române sfătuiesc cetățenii care au în vedere  o călătorie pe teritoriul Franței, să consulte site-urile oficiale. Aceștia pot obține informații cu privire la circulația trenurilor.

Transportul public deviat

Din cauza activităților de protest programate în orașe, anumite linii de transport public vor fi deviate. Ceea ce va provoca, de asemenea, perturbări în transportul public urban. Sindicatul CGT RATP a declarat grevă în regiunea pariziană pentru 12 octombrie 2023, de la ora 19:30, până pe 14 octombrie 2023, la ora 07:00. Astfel, această atenționare de călătorie este valabilă până mâine la finalizarea protestelor.

Site-ul RATP oferă detalii despre traficul din regiunea pariziană. Potrivit autorităților franceze, site-urile rețelelor locale de transport sunt sursele oficiale care pot oferi o prognoză legată de traficul urban.

Zboruri anulate

În acest context al grevei muncitorilor, multe zboruri vor fi anulate. Numărul de zboruri va fi redus și cu 40% la nivelul unui aeroport.

„Totodată, Direcţia Generală a Aviaţiei Civile (DGAC) a informat că sindicatul controlorilor aerieni (USAC-CGT) a lansat un apel la grevă pentru ziua de vineri, 13 octombrie 2023. Astfel, este prevăzută o reducere cu 40% a zborurilor de pe aeroportul Paris-Orly, o reducere cu 20%  a programului de zbor pe aeroportul Marseille-Provence şi cu 15% pe aeroportul Paris-Beauvais, ceea ce ar putea duce la perturbări ale traficului aerian”, a mai transmis MAE, conform Observator .