Actual Diverse

Avocații Simonei Halep vor să rămână anonimi, dar spun ce pași vor urma și când ar putea începe procesul sportivei

Simona Halep

După ce a fost testul antidoping a ieșit pozitiv, Simona Halep și-a angajat cei mai buni avocați din lume care, însă, nu vor, cel puțin deocamdată, să se expună. Apărătorii sportivei au declarat pentru Știrile ProTV că în acest moment se derulează proceduri premergătoare punerii sub acuzare, iar procesul ar putea începe în ianuarie.

Simona Halep va avea sărbători de iarnă cu mult stres, întrucât procesul se pare că va debuta abia în ianuarie. Avocații sportivei au vorbit cum se desfășoară procedura.

Pentru început, aceștia așteaptă să primească de la Agenția Internațională de Integritate în Tenis scrisoarea oficială prin care Simona este acuzată. Până acum, sportiva nu a primit decât o înștiințare de suspendare provizorie, pe data de 7 octombrie.

Avocații vor contesta decizia la un tribunal independent din cadrul Sport Resolutions

După ce va veni scrisoarea ce anunță suspendarea, avocații au la dispoziție 20 de zile pentru a contesta decizia. Acest lucru se va întâmpla la un tribunal independent din cadrul Sport Resolutions, un organism independent de la Londra, unde se soluționează disputele sportive. După pronunțarea hotărârii tribunalului, decizia va putea fi contestată la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne.

 

Simona Haleă va putea juca, dar nu în competiții oficiale

În toată perioada până când va afla decizia instanței, Simona Halep va avea voie să joace, dar nu în competiții oficiale. De altfel, vedeta României se află încă pe afișul turneului demonstrativ din Africa de Sud, „Africa cares challenge”, care va avea loc în perioada 3-4 decembrie la Johannesburg.

Potrivit informațiilor oferit de șefa Agenției Naționale Antidoping din România, Gabriela Andreiașu, dacă va reuși să demonstreze că e nevinovată, Simona va beneficia de o reducere a perioadei de suspendare. Nimeni nu știe de ce, dar acum un an, Simona Halep a întrerupt colaborarea cu ANAD.

Simona a avut un an foarte greu, pe data de 7 septembrie, sportiva anunțând că va divorța de bărbatul de care spunea că e foarte îndrăgostită.