Actual Politică

Avocatul Toni Neacşu atrage atenţia senatorilor să apere Constituţia. Petiţia a fost semnată de mii de persoane

Avocatul Toni Neacşu atrage atenţia senatorilor să apere Constituţia. Petiţia a fost semnată de mii de persoane

Avocatul Toni Neacşu şi-a propus să-i tragă de mânecă, la modul cel mai serios, pe senatorii României şi să le atragă atenţia că sunt la un pas să încalce Constituţia. Pentru asta, în acest week end, avocatul Toni Neacşu a iniţiat o petiţie care l-a scurt timp a fost semnată de mii de românii. Prin această petiţie, se solicită senatorilor să nu elimine sancţiunea pentru magistraţii care încalcă deciziile CCR.

Avocatul Toni Neacşu atrage atenţia senatorilor să apere Constituţia. Petiţia a fost semnată de mii de persoane

Mii de oameni au semnat petitia avocatului Adrian Toni Neacsu prin care cer Senatului sa nu elimine sanctiunea pentru magistrații care încalcă deciziile CCR:

„Obligatia de fidelitate e fata de popor, nu fata de politica partidului. Acest lucru se reflecta si-n juramantul pe care l-ati depus la validarea mandatului pe care il exercitati: sa respectati Constitutia, sa aparati democratia, precum si drepturile si libertatile fundamentale ale cetatenilor”, se arată în documentul, citat de jurnliştii de la Luju.ro.

Romanii nu asista impasibili la siluirea Constitutiei de catre parlamentarii pe care ei insisi i-au ales. Mii de oameni au semnat petitia adresata de catre avocatul Adrian Toni Neacsu Senatului pentru apararea legii fundamentale romanesti.

Este vorba despre petitia pe care avocatul a publicat-o pe Facebook sambata, 15 octombrie 2022, solicitandu-le senatorilor sa nu elimine din noua lege privind statutul judecatorilor si procurorilor abaterea disciplinara constand in nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale a Romaniei (abatere sanctionata de art. 99 lit. ș din actuala Lege nr. 303/2004). Amintim ca aceasta eliminare a fost operata de catre comisia parlamentara special constituita pentru legile justitiei.

 

„Petiţia poporului către Senat pentru apărarea Constituţiei României

„Solicitam senatorilor Romaniei sa nu voteze eliminarea sanctiunii pentru nerespectarea de catre judecatori si procurori a deciziilor Curtii Constitutionale si a deciziilor pronuntate de Inalta Curte de Casatie si Justitie in solutionarea recursurilor in interesul legii ori in dezlegarea unor chestiuni de drept (L612/2022).

Solicitam senatorilor Romaniei sa nu isi incalce juramantul depus la inceputul mandatului si sa apere prin votul lor Constitutia si suveranitatea Romaniei, asa cum au promis.

Solicitam senatorilor Romaniei sa isi asume la nivel de constiinta mandatul pe care il exercita in numele poporului roman si sa nu raspunda comenzilor pe linie de partid.

Solicitam fiecarui senator al Romaniei in parte ca pana la data votului privind L612/2022 sa isi asume public pozitia cu privire la suprematia sau nu a Constitutiei Romaniei in justitia nationala”.

În petiţie, avocatul Toni Neacşu menţionează că „fiecare senator are obligatia morala si datoria fata de poporul a carui suveranitate o exercita prin reprezentare sa impiedice siluirea Constitutiei si a principiilor sale, opunandu-se concret, prin vot public si asumat, inlaturarii raspunderii juridice a magistratilor pentru nerespectarea deciziilor Curtii Constitutionale si a deciziilor ICCJ date in interesul legii sau in rezolvarea unor chestiuni de drept”.