Actual

Când vin banii pe vouchere? S-a aflat data pentru cardurile la energie

voucherele pentru energie Sursă foto: playtech.ro
sursă foto: playtech.ro

Chiar dacă vremea este încă bună, temperaturile sunt mari, vremea rea va veni în curând, în doar câteva săptămâni. Va fi nevoie ca locuințele să fie încălzite și să se consume mai multă energie electrică. Pentru românii ce se află în categorii defavorizate, guvernanții au găsit o soluție. Se acordă vouchere de energie.

Recent, ministrul Adrian Câciu, de la Investiții și Proiecte Europene, a venit cu vestea cea mare. Oficialul a anunțat acum data exactă când vor fi virați banii. Ajutorul pentru români intră direct pe cardurile sociale. Acești bani îi vor ajta acum pe românii cu venituri mici să-și permită să achite facturile la energie electrică.

Când vin banii pe vouchere?

Astfel, potrivit ministrului Câciu, banii vor intra pe cardurile de energie pe data de 15 septembrie. „Pe 15 septembrie încărcăm voucherele de energie cu tranșa a doua, în valoare de 700 de lei. Din prima tranșă a fost cheltuit aproape 1 miliard, iar restul banilor au rămas pe carduri și pot fi folosiți în continuare”, a declarat Adrian Câciu.

Acesți bani vor ajunge acum la peste patru milioane de români aflați într-o situație dificilă din punct de vedere financiar. Bugetul total alocat de către membrii Guvernului pentru acest proiect este acum de 2,8 miliarde de lei. Fiecare beneficiar va încasa 700 de lei. Este cea de-a doua tranșă care intră pe cardurile sociale. Prima dintre ele a ajuns la beneficiar la începutul anului și a reprezentat tot suma de 700 de lei.

Cine primește banii

Acest ajutor financiar din partea statului este îndreptat către cetățenii cu venituri mici. Reprezentanții statului vin acum cu un sprijin pentru a-i ajuta pe cetățenii aflați în situații dificile din punct de vedere financiar să treacă mai ușor peste iarnă. Astfel, se acordă de două ori pe an vochere de 700 de lei.

Cu acești bani, cetățenii vor putea achiziționa următoarele servicii/produse: electricitate, gaz, energie termică în sistem centralizat de termoficare, butelie, lemn de foc, păcură, peleți și alte materiale de încălzire.

Din nefericire, acest proiect nu se va mai prelungi și pentru anul 2024. Astfel, aceasta este acum ultima tranșă de 700 de lei pentru încălzire și energie electrică. Anul viitor, statul nu va mai acorda aceste vouchere, scrie romaniatv.net.