Economic

Banii de pensie vin mai târziu! Data exactă din septembrie

bani-in-plus-la-pensie
sursă foto: playtech.ro

Seniorii primesc acum o veste importantă. Este vorba despre banii de pensie mult așteptați. Ei bine, reprezentanții Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP) spun acum că veniturile vor ajunge mai târziu. Față de luna august, când banii de pensie au ajuns la vârstici cu câteva zile mai devreme de pe urma minivacanței de Sfânta Maria, în septembrie se va respecta procedura standard.

După cum se știe deja, în luna august, românii s-au bucurat de o minivacanță de patru zile cu ocazia sărbătoririi Sfintei Maria. Pentru că această zi, 15 august, a picat într-o marți, reprezentanții statului au hotărât să se facă punte cu ziua de luni. Iar pentru că fix în aceste zile ar fi trebuit să intre și pensiile românilor pe carduri sau să fie licrate prin poștă, veniturile au fost trimise mai devreme.

Banii de pensie vin mai tâzriu

Așadar, în luna august, seniorii s-au bucurat de pensie între zilele de 10 și 11 ale lunii. Însă pentru septembrie, se va respecta procedura clasică. Informația vine chiar din partea reprezentanților CNPP. Aceștia au transmis faptul că în septembrie banii de pensie vor ajunge la seniori în ziua de 12. Cel mai târziu ziua de 13 septembrie.

Acest caz se aplică, bineînțeles, acelor pensionari care au ales ca metodă de primire a venitului lunar cardul bancar. Banii intră direct în cont, fără probleme. Puțin mai complicat este pentru cei ce primesc banii de pensie prin intermediul poștei. Ziua când vor fi livrați depnde foarte mult de poștaș, de cel responsabil, de munca pe care o are și așa mai departe.

Data exactă din septembrie

Pentru cei care au ales această ultimă metodă, prin poștă, trebuie să știe că vor primi bani de pensie în intervalul calendaristic 1 – 15 septembrie. Dacă pensionarul în persoană nu se va deplasa până la oficiul unde îi ajung banii, poștașul va ajunge la domiciliu. Dacă nu găsește pe nimeni acasă, banii se vor întoarce la poștă, la oficiul respectiv.

Pensia lor va mai sta la poștă doar două zile după termenul limită, adică 15 septembrie. Dacă nici atunci pensionarii nu vor putea ajunge fizic acolo, banii lor vor fi transferați către Casa Județeană de Pensii. Din acest loc se vor mai putea ridica banii de către pensionari, scrie antena3.ro.

Pensii mai mari din 2024

Tot în această perioadă, pensionarii primesc și o veste bună. Veniturile lor se vor majora chiar de la 1 ianuarie 2024. Momentan, pe masa Guvernului se află două posibilități de realizare a acestei creșteri.

Una dintre variante ar face referire la indexarea pensiilor cu rata inflației. Cea de-a doua variantă este calcularea lor în funcție de noua lege a pensiilor. Aceasta din urmă nu este gata la momentul actual. Oficialii de la Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS) încă lucrează la acest proiect, dar spun că sunt pe ultima sută de metri.