Actual

Bărbatul găsit carbonizat în Măgurele este cetățean italian. Informațiile pe care le deține poliția până în acest moment 

ancehta

Bărbatul omorât ar fi un cetăţean italian care avea afaceri în Giurgiu. Cea care a sunat la 112 a fost menajera bărbatului, după ce acesta nu a fost de găsit zile întregi. Acum, procurorii din Ilfov încearcă să rezolve cazul misterios al bărbatului găsit carbonizat în portbagajul unei mașini sâmbătă, 7 mai, la marginea orașului Măgurele.

Anchetatorii iau în calcul inclusiv posibilitatea ca acesta să fi fost victima unei crime pasionale, însă nu exclud nici varianta în care italianul să fi fost victima unui asasinat la comandă.

Bărbatul găsit carbonizat în Măgurele este cetățean italian. Informațiile pe care le deține poliția până în acest moment

Potrivit datelor furnizate de IPJ Ilfov, apelul a fost primit sâmbătă dimineaţă, în jurul orei 09:19, din partea unui bărbat care anunţa că la intrarea în  oraşul Măgurele arde o maşină.

„La faţa locului s-au deplasat imediat poliţiştii din Măgurele si pompieri militari, pentru efectuarea de activităţi specifice din competenţă. Verificările şi investigaţiile sunt continuate pentru stabilirea situaţiei de fapt de drept şi luarea măsurilor legale care se impun, urmărirea penală fiind în competenţa exclusivă a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov”, transmite Poliţia judeţului Ilfov.

Criminalul a scos plăcuțele de înmatriculare ale mașinii, o Dacia Logan MCV, însă criminaliștii au căutat seria șasiului și au descoperit că este vorba despre un autoturism închiriat de la o companie din Italia. Menajera italianului a sunat la numărul unic de urgenţă 112 după ce a văzut ştirea la televizor şi a făcut conexiune cu dispariţia italianului, dar şi cu marca maşinii găsite incendiate pe câmpul de lângă Măgurele. Într-un complex rezidenţial din judeţul Giurgiu, cetăţeanul italian dispărut avea o casă. Poliţiştii au izolat complet locul şi cel mai probabil anchetatorii au făcut deja o percheziţie în casa în care locuia bărbatul.

Până în acest moment, nu există o certitudine că el ar fi persoana găsită moartă în portbagajul maşinii pentru că anchetatorii aşteaptă rezultatele testelor ADN pe care le vor lua de la Medicina Legală.

Polițiștii încearcă să afle identitatea a două persoane surprinse pe camerele de supraveghere din zonă

În paralel, s-au făcut mai multe audieri, iar menajera a fost audiată de către poliţişti, dar şi alte persoane care au fost surprinse în zonă. Poliţiştii încearcă să afle dacă cele două persoane filmate de o cameră de supraveghere în dimineaţa în care maşina a fost incendiată sunt relevante pentru anchetă şi au vreo legătură cu crima.

Potrivit unor surse din cadrul anchetei, maşina care a ars pe câmpul din Măgurele nu apare în acea dimineaţă surprinsă de camerele de supraveghere, ceea ce îi conduce pe anchetatori la ipoteza că autoturismul, în portbagajul căreia se afla deja cadavrul bărbatului, fusese dusă cu câteva zile înainte, iar în acea dimineaţă criminalii au mers şi au turnat benzină şi au incendiat-o.