Actual Politică

Liderul partidului extremist din Ungaria ce dorea ”spânzurarea” jurnalistei de la Radio Tg Mureș, a demisionat. Motiv halucinant

Liderul partidului extremist din Ungaria ce dorea ”spânzurarea” jurnalistei de la Radio Tg Mureș, a demisionat. Motiv halucinant

Barna Bartha, reprezentantul partidului extremist din Ungaria Patria Noastră (Mi Hazánk), a demisionat joi din funcția de conducere din partid după ce presa a relatat că a vorbit despre ”spânzurarea” jurnalistei maghiare Parászka Boróka de la Radio Târgu Mureș, post public românesc care emite și în limba maghiară, potrivit Transtelex.

Barna Bartha, liderul unui partid extremist din Ungaria ce dorea ”spânzurarea” jurnalistei de la Radio Târgu Mureș, a demisionat

Bartha Bartha a demisionat din conducerea partidului Mi Hazánk, dar continuă să se bucure de protecția partidului, scrie publicația citată. Mai mult, președintele partidului susține că nu ziarista amenințată e victima, ci politicianul Bartha Bartha.

O înregistrare audio arată, potrivit Telex.hu, că numele jurnalistei Boróka  este menționat de două ori în acest context de către unul dintre reprezentanții partidului extremist Patria Noastră, Barna Bartha.

FOTO: Parászka Boróka, jurnalist Radio Târgu Mureş

„Sau poți să te uiți la o Parászka Boróka, poți să o asculți la Radio Târgu Mureș, ei bine, (dacă) maghiarii nu pot spânzura astfel de oameni, nu-i pot elimina dintre ei, atunci nu e de mirare că am ajuns unde am ajuns”, ar fi declarat Bartha, potrivit Telex.hu.

În ultimele zile, Mișcarea „Patria noastră” a făcut un tur al Ținutului Secuiesc. Potrivit Transtelex, partidul a fost introdus la Sfântu Gheorghe de Barna Bartha, șeful cabinetului de politică națională al partidului Patria Noastră (Mi Hazánk), fost vicepreședinte al Mișcării Maghiare de Autoapărare, István Szabadi, jurnalist de televiziune devenit director de partid și în prezent deputat, și László Kovács Nemes, fost membru al interzisei Gărzi Maghiare, care locuiește în Odorheiu, Tîrgu Mureș.

Demisia sa a fost anunțată de László Toroczkai, președintele Mi Hazánk. Potrivit președintelui partidului, Bartha Barna va continua să fie membru al Mi Hazánk, însă în urma anchetei interne a partidului și a conversației dintre Toroczkai și Bartha, s-a ajuns la concluzia că Bartha Barna trebuie să demisioneze din conducerea cabinetului politic național.

FOTO: Bartha Barna, liderul partidului extremist Patria Noastră din Ungaria

Cu toate acestea, potrivit lui Toroczkai, Bartha trebuia să demisioneze nu pentru că a vorbit despre spânzurarea unui jurnalist transilvănean sau despre modul în care a vorbit despre evrei, ci pentru că „a vorbit urât” despre Parászka.