Social

Beat la volan, un profesor universitar din Iași gonea cu „viteza luminii”. I-a uimit pe polițiști și cu ținuta sa

Beat la volan, un profesor universitar din Iași gonea cu „viteza luminii”. I-a uimit pe polițiști și cu ținuta sa
bzi.ro

Un renumit profesor universitar din Iași a fost prins de polițiști într-o postură care nu face deloc cinste meseriei pe care o practică!

Conf. univ. dr. Mircea Odin Apostu a fost depistat beat la volan, după ce radarul l-a înregistrat cu o viteză extrem de mare. Aflat la volanul propriului autoturism, bărbatul gonea cu 125 de kilometri la oră, în orașul Podu Iloaiei. Când oamenii legii l-au tras pe dreapta, au descoperit altă ilegalitate!

Și băut, și vitezoman…

Polițiștii au simțit că șoferul mirosea puternic a alcool, motiv pentru care l-au testat cu alcooltestul, iar valoarea rezultată a fost uriașă și i-a adus un dosar penal. Mircea Odin Apostul (48 de ani) avea o concentrație alcoolică de 0,98 de miligrame alcool pur în aerul expirat.

Conf. univ. dr. Mircea Odin Apostu predă la Facultatea de Chimie, din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza”, din Iași. Când a coborât din mașină în fața polițiștilor, arăta destul de „șifornat”. Cadrul didactic era îmbrăcat cu sacou, dar pantalonii erau suflecați, iar în picioare avea șlapi. În acest „echipament” a fost dus la sediul Poliției Rutiere din Iași, unde a dat declarații.

Oricum, luând în calcul viteza cu care circula Apostu și alcoolul din sânge numai o minune a făcut să nu se întâmple o nenorocire. Bărbatul a fost dus și la spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Evenimentul s-a petrecut în noaptea de 8 spre 9 iunie 2022, pe DE 583, în dreptul localității Podu Iloaiei. În urma acestei escapade, cadrul universitar s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.