Actual

Bogdan Ionescu, fostul ginere al lui Traian Băsescu, a fost prins beat la volan

Bogdan Ionescu, fostul ginere al lui Traian Băsescu, a fost prins beat la volan
captura protv

Noaptea de vineri spre sâmbătă nu a fost una chiar plăcută pentru fostul ginere a lui Traian Băsescu, Bogdan Ionescu, cunoscut şi drept Syda. Acesta a fost depistat sub influența alcoolului la volan în timpul unui control de rutină al polițiștilor din Capitală, care a avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Bogdan Ionescu, fostul ginere al lui Traian Băsescu a fost prins beat la volan

Poliţiştii de la Rutieră înteţesc acţiunile în trafic, în weekendul de Rusalii. Zeci de şoferi au fost traşi pe dreapta, noaptea trecută, în Bucureşti şi testaţi pentru alcool sau consum de droguri. Printre cei prinşi băuţi la volan s-a numărat şi Bogdan Ionescu, fostul ginere al preşedintelui Băsescu.

Bărbatul, cunoscut şi sub porecla „Syda”, a fost prins cu o alcoolemie de 0,49 miligrame alcool pur pe litru în aerul expirat, spun polițiștii.

”Este vorba despre 0,49 miligrame de alcool pur în aerul expirat. Ceea ce înseamnă infracțiune. Rugamintea mea e să mergem la INML pentru prelevarea de mostre biologice. Lăsați mașina aici, mergeți cu mine”, l-a rugat poliţistul care l-a oprit pe acesta.

Bogdan Ionescu a fost condus de un echipaj al Brigăzii Rutiere la Institutul Național de Medicină Legală pentru recoltarea de probe, în jurul orei 02.00. Apoi, acesta a ajuns la sediul Brigăzii de Poliție Rutieră pentru declarații.

Fostul ginere al președintelui Traian Băsescu a refuzat scrierea declarației, menționând că va reveni a doua zi, împreună cu un avocat.

Oamenii legii i-au întocmit dosar penal.

Ionescu a rămas fără permis. Afaceristul conducea o mașină scumpă în zona parcului Herăstrău când a fost oprit de polițiști.

El a fost căsătorit cu Elena Băsescu, mezina fostului președinte, timp de 4 ani, din 2012 până în 2016 şi au împreună doi copii, o fată şi un băiat. Despărțirea a fost una amiabilă. Acum este căsătorit și, de curând, a devenit tatăl unei fetițe.

34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 21.500 de lei

În urma acestor controale nocturne, poliţiştii rutieri au aplicat 34 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 21.500 de lei, şi au constatat 4 infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere: 2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influenţa alcoolului; una pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice fără a poseda permis de conducere; una pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice având permisul suspendat, a anunţat Brigada Rutieră.

De asemenea, au fost reţinute 11 permise de conducere: 5 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influenţa băuturilor alcoolice (contravenţie), 3 pentru infracţiunile la regimul rutier; 2 pentru nerespectarea culorii roşii a semaforului electric; 1 pentru adoptarea unui comportament agresiv în conducerea unui autovehicul pe drumurile publice.

Totodată, au fost reţinute şi 8 certificate de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.