Actual Diverse

Bebeluș găsit abandonat pe stradă în interiorul unei pungi. Primele informații și ce spun polițiștii

Bebeluș găsit abandonat pe stradă în interiorul unei pungi. Primele informații și ce spun polițiștii
Infoactual/arhiva

Iarnă, frig în case, dar și în sufletele oamenilor, Pe acest fundal, Poliția din Spania a anunțat că un bebeluș cu vârsta cuprinsă între una și două luni a fost găsit în cartierul Sants din Barcelona.

Bebeluș găsit abandonat pe stradă în interiorul unei pungi. Primele informații și ce spun polițiștii

Poliția regională catalană, Mossos d’Esquadra, a declarat că a găsit un bebeluș abandonat în mijlocul străzii din Barcelona, în primele ore ale zilei de marți, 24 ianuarie 2023.

Potrivit unui comunicat emis de poliție, bebelușul ar avea între una și două luni și a fost găsit abandonat în mijlocul străzii în districtul Sants din Barcelona, la ora locală 7 dimineața.

Serviciile de urgență s-au deplasat de urgență la fața locului, întrucât existau motive majore de îngrijorare din cauza temperaturilor scăzute de dimineață.

Ulterior, aceștia au declarat că copilul este în stare bună de sănătate și că este tratat la Spitalul Sant Joan de Déu, unde se află sub observație.

Poliția a precizat că bebelușul a fost găsit de un cetățean spaniol, cu puțin timp înainte de ora 7.00 (ora locală) în Carrer de Begur, foarte aproape de Rambla de Badal, în cartierul Sants-Montjuïc din Barcelona. Cazul a fost postat și pe Twetter.

”Polițiștii catalani au ajuns în jurul orei 6.40 pe strada Begur, unde se afla femeia cu bebelușul în brațe, iar în această primă asistență au constatat că „temperatura corpului era corectă, se mișca și nu plângea”, conform La Vanguardia.

Primul polițist care a intervenit a mai spus că temperatura în momentul în care a fost descoperit bebelușul era de aproximativ 4 4°C și că ploua.

Oficialii au mai spus că, deoarece temperatura bebelușului a fost găsită în interiorul unui sac de pânză, îmbrăcat și înfășurat într-o pătură, iar temperatura corpului său era normală, ceea ce indică faptul că acesta a fost abandonat cu puțin timp în urmă.

Între timp, Departamentul de Investigații Penale al Mossos și poliția științifică au deschis o anchetă pentru a afla cine ar fi putut abandona bebelușul.

De asemenea, poliția catalană a mai declarat că ar putea înregistra cazul ca fiind o tentativă de omucidere.